"Săptămâna meseriilor"! Campanie de promovare a învățământului profesional

412

Articole de la același autor

2017 este proclamat de Ministerul Educației anul învățământului profesional și tehnic din România. Este vorba despre o campanie derulată în colaborare cu Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic (CNIDPT), menită să conștientizeze în rândul elevilor rolul învățământului profesional și tehnic, dar și a învățământului dual.

Potrivit ministrului Educației, Mircea Dumitru, miza esențială a campaniei este schimbarea percepției în legătură cu acest traseu de educație și formare profesională, întrucât educația și formarea profesională inițială au un rol esențial pentru dobândirea de abilități, cunoștințe și atitudini necesare integrării pe o piață a muncii dinamică și competitivă. De asemenea, se urmărește atragerea unui număr semnificativ de elevi și companii în învățământul profesional și tehnic prin evenimente de diseminare a beneficiilor pe care părțile implicate le pot obține.

Programul activităților din cadrul acestei campanii vizează atât specialiștii din domeniul educației și formării profesionale inițiale (inspectori școlari, cadre didactice din unitățile de învățământ profesional și tehnic și din unitățile de învățământ gimnazial), cât și elevii de clasa a VIII-a și părinții acestora, reprezentanții structurilor parteneriale consultative pentru învățământul profesional și tehnic și operatorii economici.

Părinții și elevii, informați despre admitere

Pentru promovarea învățământului profesional și tehnic, inclusiv a învățământului dual, va fi organizată, la nivelul fiecărei unități de învățământ gimnazial, "Săptămâna meseriilor". Cu acest prilej, elevii de clasa a VIII-a și părinții lor vor putea obține informații utile și relevante despre modul de organizare și funcționare a învățământului dual, condițiile de acces la învățământul profesional și tehnic sau beneficiile formării profesionale inițiale prin învățământul profesional și tehnic în general și ale formării prin învățământul dual în special.

Activitățile prevăzute presupun și organizarea de informări publice referitoare la învățământul dual, la modul de organizare și funcționare al acestuia, la etapele constituirii formațiunilor de studiu, la calendarul și modul de organizare și desfășurare a admiterii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1939 secunde