Şansa la un viitor sigur. Elevii, îndrumaţi către liceele unde pot învăţa o meserie

1147

Articole de la același autor

Cu o lipsă acută de meseriaşi pe piaţa muncii, elevii care se pregătesc pentru admiterea la liceu sunt invitaţi să ia în considerare o unitate de învăţământ unde pot să se specializeze şi să înveţe o meserie. Au şansa de a face stagii de practică direct la viitorii angajatori şi, în plus, pot beneficia de burse şi chiar de stimulente, dacă sunt serioşi şi dornici să înveţe.

Cu prilejul Săptămânii Europene a Meseriilor, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” îşi prezintă oferta de şcolarizare, punând accent pe învăţământul profesional şi învăţământul dual. „Calificările din cadrul liceului nostru pentru învăţământul profesional şi tehnic sunt mecanic auto şi tinichigiu vopsitor auto. Durata şcolarizării este de trei ani, clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a. Pe perioada şcolarizării, elevii care nu au absenţe nemotivate beneficiază de o bursă în valoare de 200 de lei. Elevii desfăşoară practica săptămânală şi comasată, cu stagii de pregătire practică, la diferiţi agenţi economici cu care sunt încheiate convenţii de pregătire practică”, explică prof. Hariclia Marinela Popescu, din cadrul Liceului „Dimitrie Leonida”.



Astfel, în prezent, unitatea de învăţământ are un parteneriat cu unul dintre cei mai mari dealeri auto din municipiul Constanţa, pentru pregătirea practică a elevilor. De asemenea, agentul economic susţine mai multe locuri pentru învăţământ profesional dual, pentru 10 elevi care învaţă meseria de mecanic auto şi 10 elevi pentru meseria de tinichigiu – vopsitor auto. Cei serioşi şi merituoşi mai beneficiază din partea agentului economic de un stimulent.



„Dorim să punem umărul la realizarea unei pepiniere de specialişti în domeniul auto, prin educarea şi răsplătirea tinerilor care doresc să înveţe o meserie. Principalul nostru beneficiu rezultat din această colaborare va fi, după încheierea perioadei de şcolarizare, posibilitatea angajării unor tineri cu potenţial pentru specializarea în domeniul auto pentru mărcile pe care le reprezentăm. Tinerii elevi trebuie să înţeleagă că au o şansă unică de dezvoltare şi educare şi să utilizeze timpul petrecut în atelierele noastre cât mai bine, astfel încât să «prindă» cât mai multe din secretele fiecărei meserii în parte. Cei care îşi arată interesul, cei care pun întrebări, cei care vor să pună mâna pe scule şi dispozitive vor fi avantajaţi faţă de colegii care au alte îndeletniciri în timpul petrecut în atelierele noastre”, precizează Marian Matei, director de service auto.



Meserii de actualitate în contextul european

Pe parcursul întregii săptămâni, profesorii Liceului „Dimitrie Leonida” derulează mai multe activităţi online pentru promovarea ofertei educaţionale pentru învăţământul profesional către elevii Şcolii nr. 1 Valu lui Traian şi elevii Şcolii nr. 40 din Constanţa. „Discutăm despre evoluţiile tehnologice în meseriile de mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, despre perspectiva acestor meserii, despre meserii de actualitate în contextul european, dar şi despre cum să alegi meseria potrivită pentru un viitor sigur”, mai spune prof. Hariclia Popescu.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8377 secunde