Sâmbătă, mare sărbătoare religioasă: Sfinții Apostoli Petru și Pavel

230
Sâmbătă, mare sărbătoare religioasă: Sfinții Apostoli Petru și Pavel - sarbatoare-1561676397.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 29 iunie, Biserica Ortodoxă îi cinstește pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. 
Sfântul Apostol Petru s-a născut în Galileea, în anul 10 î.Hr. și a primit la botez numele de Simon. El este fratele Sfântului Apostol Andrei, cel care a adus creștinismul în țara noastră. La rândul său, Sf. Apostol Pavel s-a născut în cetatea Tars și a primit numele de Saul. El a studiat Vechiul Testament și a devenit apărător al Legii Vechi și aprig prigonitor al creștinilor. 
La data de 29 iunie a anului 67, ambii apostoli au fost martirizați la Roma, Sfântul Apostol Petru prin răstignire cu capul în jos, iar Sfântul Apostol Pavel prin tăierea capului, din porunca împăratului Nero. 


XXX 
În prezent, cei doi sfinți sunt ocrotitorii catedralei arhiepiscopale din Constanța și ai celei mai vechi biserici din Medgidia. Tocmai de aceea, astăzi, de la ora 18.00, slujba Vecerniei va fi oficiată la Biserica "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Medgidia, urmată, de la ora 19.00, de procesiunea cu moaștele sfinților Pantelimon, Epictet și Astion, Nectarie, Gheorghe, Constantin cel Mare și papucul Sf. Spiridon. 
Tot aici va avea loc și lansarea volumelor "Preoția în viziunea Fericitului Augustin" și "Învieri tremurânde" semnate de părintele Arsenie Obreja. 
Apoi, sâmbătă, 29 iunie, de la ora 19.00, în piațeta "Decebal" din Medgidia, va avea loc un concert extraordinar de folclor în interpretare coral-instrumentală, susținut de către Corala bărbătească "Armonia", împreună cu orchestra folclorică "Muzica Divertis". 
Sâmbătă, 29 iunie, la Catedrala arhiepiscopală din Constanța, în ziua hramului, începând cu ora 6.15, IPS Teodosie, împreună cu preoți și diaconi, va oficia Taina Sfântului Maslu, urmată de o scurtă procesiune cu moaștele Sfinților Pantelimon, Epictet și Astion, iar de la ora 8.15, ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie. Mai târziu, absolvenții Facultății de Teologie din cadrul Universității "Ovidius" vor depune jurământul de credință față de Biserică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2408 secunde