Sabotaj la înscrierea în clasa pregătitoare? Directorii constănțeni se opun listelor învățătoarelor

3085
8

Articole de la același autor

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare s-a încheiat în municipiul Constanța și cu câteva recorduri, unele chiar în premieră.
Este cazul Școlii Gimnaziale nr. 39 "Nicolae Tonitza", care a reușit să ocupe toate cele 175 de locuri, respectiv șapte clase, încă din prima fază. "A fost poate cea mai ușoară perioadă, pentru că am avut locuri, dar am avut și solicitări, acoperind atât prima etapă, cea a copiilor arondați din circumscripție, cât și cea de-a doua etapă, a fraților și restul cazurilor speciale. Au rămas neînscriși cinci copii, dar care nu aparțin de noi", declara ieri prof. Nicoleta Bercaru, directorul acestei instituții. Adăugând că emoțiile mari vor veni la anul când vor termina doar patru clase de-a IV-a, iar solicitări vor fi cu siguranță numeroase.


Nu neapărat un record, doar poate o înscriere "contracronometru" s-a înregistrat la Școala Gimnazială nr. 30 "Gheorghe Țițeica", una dintre cele mai vânate de părinții constănțeni. Aici pentru cele șase clase s-au primit 198 de cereri, iar cu acordul Inspectoratului Școlar Județean Constanța vor fi gândite efective mai mari de elevi. "Vor fi clase cuprinse între 31 și 32 de elevi. Avem și acordul învățătoarelor că acceptă să lucreze cu efectivele acestea. Avem săli mari pe care le punem la dispoziție, mobilier suficient. Nu mai avem niciun loc liber, așa încât nu mai parcurgem etapele următoare", declara ieri prof. Aneta Dragnea, directorul Școlii 30. 


Cât despre vestitele liste ale anumitor învățătoare, supralicitate de părinți, managerul de la "Gheorghe Țițeica" a lămurit: "Este problema dumnealor ce au promis. Noi abia în luna iunie, după ce terminăm cu repartiția copiilor de clasa a VIII-a la licee, ne întâlnim în consiliu de administrație cu învățătoarele și facem repartiția pe clase, fete-băieți, să fie efective cât mai omogene, iar numărul să fie aproximativ egal dacă se poate, să nu fie dife-rențe mari între clase. Nu ia nimeni în calcul listele învățătoarelor. Că au părinți care au mai avut copii la ele în clasă și vor să ia și următorul copil, de aceasta vom ține cont", a mai adăugat același manager.


Surprinzător, Școala 28 mai are locuri
La finalul etapei, apropo de recorduri, cele mai multe cereri nesoluționate s-au înregistrat la Școala Gimnazială nr. 37, de unde au fost respinse 36 de solicitări. Din păcate, nu am reușit să luăm legătura cu directorul pentru a afla amănunte. De asemenea, și la Școala nr. 29 "Mihai Viteazul" au fost refuzate 34 de cereri, iar de la Școala nr. 43 "Ferdinand", alte 20 de cereri.


În schimb, am constatat că au rămas 18 locuri în buricul Constanței, la Școala Gimnazială nr. 28 "Dan Barbilian", sau cel puțin așa arată statisticile ISJ Constanța. Alte 23 de locuri au rămas la Liceul cu program sportiv "Nicolae Rotaru", alte 37 la Școala Gimnazial nr. 11 "Dr. Constantin Anghelescu" sau 22 locuri la Școala Gimnazială nr. 10 "Mihail Koiciu".


De mâine și până pe 8 aprilie, școlile care mai au locuri vor primi cererile tip de înscri-ere la secretariatul unităților aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate de părinți pentru etapa a doua, urmând ca între 18-22 aprilie să fie soluționate de către inspectoratele școlare cererile părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo școală.


Comentează știrea

18 locuri neocupate la DB
28 martie 2016
site-ul scolii

De ce a scazut atat de drastic prestigiul acestei prestigioase institutii de invatamant, o adevarata pepiniera ptr colegiile si liceele de renume din Constanta? Stim de ce: din cauza comentariilor "rautacioase si denigratoare"! Adica nu din cauza ca se intampla ce se intampla la sc. 28, ci ptr ca se spune ce se intampla! Asta era! Sa nu mai spunem, ca daca nu se mai stie nimic, ramane toata mizeria sub preș...si vor fi ocupate si cele 18 locuri ramase libere la clasa zero! Poate inspectoratul va incerca sa afle de ce scade numarul elevilor la aceasta scoala, iar cei interesati pot afla cati elevi avea sc. 28 acum 4 ani, cand d-na Stan a preluat conducerea scolii. Site-ul scolii le sta la dispozitie. Sa nu creada cineva ca erau vreo 5-6 clase pregatitoare prevazute in oferta scolii! Nu, erau doar 3! Greu de umplut , nu-i asa? Ce parerea are directiunea?

spaga la sc.39...prin interpusi..
29 martie 2016
Nicoleta...toaleta...250e...

Fără probleme,duceti-va la Iulia...e secretara acolo,vorbiti...pregătiți 250e..50e rămân la ea,restul pleacă la Nicoleta.

pentru TOALETA
29 martie 2016
pentru doamna TOALETA

draga TOALETA, ca asa inteleg ca te numesti, sa intelegem ca esti prietena fie cu Nicoleta , fie cu Iulia si nu ai primit nimic din imparteala despre care sustii ca stii si de esti asa frustrata??? de ce nu stai la poarta sa ceri direct celor dispusi sa dea??? asa rezolvi problema sigur si scapi si de frustrare. dormi sigur noaptea si nu le mai visezi, ca parca prea le urmaresti :))). succes!!!

Răspuns la: Nicoleta...toaleta...250e...
Adăugat de : spaga la sc.39...prin interpusi.., 29 martie 2016
Fără probleme,duceti-va la Iulia...e secretara acolo,vorbiti...pregătiți 250e..50e rămân la ea,restul pleacă la Nicoleta.
Alex
29 martie 2016
Lege in Constanta?

Legea educatiei prevede la art. 63 numarul de elevi repartizati in unitatile de invatamant astfel: maxim 25 de elevi pentru invatamantul primar. Observ, din declaratiile celor de la scoala 30, ca ei nu au auzit de lege si baga cate 32 de elevi in clasa! Si nu este un caz singular. In multe din scolile constantene exista mai mult de 30 de elevi, cu acordul inspectoratului. ISJ-ule, ce faci?! Hai sa respectam si legea. Elevii ar invata mai bine daca ar fi repartizati mai putini, in fiecare clasa.

cadru didactic
29 martie 2016
sub 15

In oras sunt clase cu 30-38 de elevi , iar in judet sunt clase si cu 12-13 elevi, in conditiile in care exista doua clase paralele.... Intereseaza pe inspectorat efectivele de elevi? NUUU!!! S-ar putea face cate o singura clasa... Dar , pe cine intereseaza? Pe cei care trebuie NU!!!!

Membru al comunitatii
29 martie 2016
Clasa pregatitoare

Vai, dar cati prescolari respinsi la Pedagogic. Acolo totul este centralizat: plicul direct la direvtoarwa plina! Eu sunt respinsa. Nu am dat nimic. Astept sa se infiinteze actreia clasa. Altfel dau si eu un plic. E la mare cautare!

18 locuri neocupate la DB
29 martie 2016
Dl Geo ce zice?

Este de acord cu asta? Nu poate sa ia si el vreo masura, sa ne salveze si pe noi, astia mai neputinciosi (din cauza notei de la titu)?!

INSCRIERI
30 martie 2016
LA DAN BARBILIAN

Da, la acest moment mai sunt 18 locuri, dar nu-i deloc gaura in cer. Scoala DB are un sector scolar f. mic, cu multe institutii in jur, nu are step bay step sau alte programe after school decat in colaborare cu privati.Copiii vin in proportie de aproximativ 60% din alte sectoare scolare, fiindca sunt foarte putine blocuri in jur. In aceste conditii inscrierea este f. buna. Vin la DB parintii care au posibilitatea sa aduca dimineata copiii la scoala si sa-i ia la ora 11.30-12.30. Nici spatiu pentru mai multe clase nu este. Dar clasele sunt intotdeauna f. bune, cu rezultate de exceptie. A se vedea ultimile rezultate la concursuri, unde elevii de la BD premiati sunt la fel de numerosi ca cei de la SC 30, dintr-un efectiv pe jumatate ca baza de selectie. Scoala DB inca are resurse f. bune, oameni valorosi! Veniti cu incredere!( Atat cat mai este posibil!)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5319 secunde