Să răsune-n tot Topalu! Festivalul "Dan Moisescu" se apropie de start

303
Să răsune-n tot Topalu! Festivalul

Articole de la același autor

Săptămâna viitoare, sunteți invitați la un eveniment important. Este vorba despre Festivalul-Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc "Dan Moisescu", ajuns la ediția a XXIII-a, care va avea loc, și anul acesta, tot în comuna Topalu. 


Festivalul se va derula în perioada 2-4 octombrie, iar concurenții vor fi acompaniați de către orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist "Izvoare dobrogene" a Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada", condusă de prof. dr. Cristian Obrejan. 


Potrivit organizatorilor, scopul evenimentului este acela de descoperire, stimulare și promovare de noi talente interpretative din rândul tineretului, punerea în valoare a cântecului popular tradițional autentic, prezentarea nealterată a purității și frumuseții costumului popular din diferite zone etnofolclorice ale țării. 


Pot participa la concurs artiști amatori, soliști vocali de muzică populară
având vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani. Fișa de înscriere poate fi trimisă pe adresa Centrului Cultural Județean "Burada", din bulevardul Tomis nr. 110. Odată cu fișa de înscriere, se vor transmite și partiturile cu acompaniamentul pieselor muzicale, pe care le vor interpreta, precum și consimțământul privind prelucrarea datelor personale ale participanților, până la data de 27 septembrie. 


Fiecare concurent va aborda un repertoriu și va purta un costum specific zonei pe care o reprezintă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4026 secunde