România, pentru prima oară la Salonul Internațional de Carte

264
România va fi, pentru prima oară, țară invitată de onoare la Salonul Internațional de Carte de la Torino, cea mai importantă manifestare de profil din Italia, anunță Institutul Cultural Român.

Prezența României la Salonul Internațional de Carte de la Torino este coordonată de Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții și Institutul Român de Cul-tură și Cercetare Umanistică de la Veneția, și include un amplu program de manifestări culturale, focalizat pe promovarea literaturii române, a traducerilor și a politicilor edito-riale din România. Partenerii Institutului Cultural Român sunt colectivul de limba și lite-ratura italiană din cadrul Universității București și Asociația Italiană a Româniștilor.

Vor fi organizate 30 de manifestări, cuprin-zând lansările traducerilor din literatura română apărute în Italia de la ediția precedentă a Salonului, mese rotunde propuse de Asociația Italiană a Româniștilor, dezbateri, dialoguri între scriitori români și scriitori italieni, organizate de Fundația Bellonci, care decernează prestigiosul Premiu literar Strega, și colectivul de limba și literatura italiană al Universității din București.

Cei peste 120 de invitați - români și italieni - ai Institutului Cultural Român sunt scriitori, traducători, jurnaliști culturali, editori, critici literari, profesori, româniști, italieniști. Dintre aceștia, se remarcă impresionanta prezență a nu mai puțin de 23 de scriitori, un număr record pentru o țară participantă la Salonul de Carte de la Torino. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3078 secunde