România, în doliu!

215
România, în doliu! - candela13635077651377079135-1424011101.jpg

Articole recomandate

Tenorul Octavian Naghiu, unul dintre cei mai renumiți artiști lirici ai României, a murit sâmbătă seară, la vârsta de 81 de ani, în urma unui stop cardiac, informează reprezentanții Operei Naționale București (ONB), potrivit Mediafax.


Vocea sa a fascinat și încântat deopotrivă, răsunând pe mari scene lirice, precum cea de la Metropolitan Opera și cele ale operelor din Zurich, Viena, Paris, Ierusalim, București. Otello, Ducele, Rodolfo, Cavaradossi, Edgardo, Riccardo și Radames au fost doar câteva dintre rolurile interpretate de Octavian Naghiu, care i-au adus atât aprecierea publicului, cât și a criticilor de specialitate, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Născut pe 15 martie 1933, în satul Rucăr, Octavian Naghiu s-a făcut remarcat încă de mic prin talentul său muzical, începând să cânte mai întâi la biserica unde tatăl lui slujea ca preot. După absolvirea liceului, s-a înscris la Consevatorul din București, unde l-a cunoscut pe tenorul Ion Pisso, această întâlnire marcându-i cariera. Imediat după încheierea studiilor a început colaborarea cu Teatrul de Operetă, unde a ocupat postul de prim-contrabasist. Debutul său pe scena teatrului, alături de tenorul Ion Dacian, s-a bucurat de un mare succes și, după mai multe apariții impresionante în diverse operete, Octavian Naghiu a fost invitat să participe la un concurs al Operei din București, pe care l-a câștigat, ajungând astfel coleg de scenă cu mari interpreți, precum Petre Ștefănescu Goangă, Mihail Arnăutu, Nicolae Herlea, Dan Iordăchescu, Octav Enigărescu etc, completează realitatea.net,



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3392 secunde