Rivalitate surprinzătoare pentru posturile de directori în unitățile constănțene de învățământ

3765
1
La finalul probei scrise a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a anunțat că au fost admiși 121 de candidați pentru următoarea etapă, cea a interviului.

Reamintim că în județul Constanța sunt vacante 189 de funcții de director, respectiv 77 de funcții de director adjunct, pentru care s-au prezentat la prima probă 213 candidați (din care au promovat 56,33%).

Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, marți, 2 noiembrie, IŞJ Constanța a afișat lista opțiunilor candidaților admiși la proba scrisă pentru unitățile constănțene de învățământ. Chiar dacă la ediția 2021 candidații au ales să-și anonimizeze participarea, lista mai sus amintită oferă o retrospectivă a intențiilor cu care au intrat în acest concurs.



Un candidat pentru trei sau mai multe unități


Funcțiile de director și director adjunct au generat de data aceasta rivalități surprinzătoare. Spre exemplu, pentru funcția de director al Liceului economic „Virgil Madgearu” din Constanța au optat trei candidați, aceeași trei și pentru funcția de director adjunct. Situație identică și la Liceul tehnologic „I.N. Roman” din Constanța: câte trei candidați pentru fiecare din funcții. La Liceul teoretic „Carmen Sylva” din Eforie, la Școala gimnazială nr. 1 Poarta Albă și la Școala gimnazială nr. 28 „Dan Barbilian” sunt aceiași doi candidați și pe funcția de director și pe cea de adjunct, în timp ce la Liceul teoretic „Ioan Cotovu” din Hârșova, la Liceul teoretic Negru Vodă și la Școala gimnazială nr. 1 Tuzla sunt câte doi candidați pe funcția de director. În schimb, la Liceul tehnologic „Ion Podaru” din Ovidiu, doi candidați au optat pentru funcția de director adjunct.

Așteptăm cu interes să vedem care din cei doi candidați care a optat pentru funcția de director de la Școala gimnazială nr. 38 „Dimitrie Cantemir” va duce mai departe „ștafeta” prof. Iris Sarchizian. Unul dintre cei doi candidați am observat că a ales și postul de director de la Școala gimnazială nr. 2 Ovidiu.

Tot pentru mai multe unități de învățământ a optat și candidatul de la Școala gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (post eliberat ca urmare a nepromovării probei scrise de către prof. Sorin Cernăianu), același candidat fiind înscris și la funcția de director al Școlii gimnaziale nr. 1 Poarta Alba și la Liceul Teoretic Murfatlar.

Pentru postul de director al Școlii gimnaziale nr. 12 „Bogdan Petriceicu Hașdeu” sunt în... cursă prof. Ancuța Muscă, actualmente director și prof. Mirela Pisaltu, care mai concurează și pentru funcția de director al Liceului teoretic „Emil Racoviță” din Techirghiol, post din care a fost avansată în organigrama IŞJ Constanța în anul 2019.

Sunt și unități unde s-au înscris candidați doar pentru funcția de director adjunct, cum este cazul Colegiului Național de Arte „Regina Maria”, Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru”, Liceul tehnologic de electrotehnică și telecomunicații (TELECOM), Colegiul Economic Mangalia, Liceul tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia.



Prevederile calendarului concursului


Zilele acestea, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a finalizat centralizarea solicitărilor de desemnare a membrilor comisiilor de interviu primite din partea consiliilor profesorale, autorităților locale și companiilor/universităților, urmând ca, până pe 10 noiembrie, să constituie comisiile pentru proba de interviu.

Săptămâna viitoare, vineri, 12 noiembrie, va fi publicat graficul de desfășurare a interviurilor.

15 noiembrie – 8 decembrie: Desfășurarea probei de interviu

16 noiembrie – 10 decembrie: Depunerea și soluționarea contestațiilor la proba de interviu

13 decembrie: Exprimarea opțiunilor candidaților declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

17 decembrie: Validarea rezultatelor finale

20 – 22 decembrie: Emiterea deciziilor de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).



Comentează știrea

Cami
5 noiembrie 2021
Intenții

Nu știu care este intenția fiecărui candidat în parte dintre cei patru înscriși la concursul ptr Madgearu (unul pierdut pe drum cu 4,20), dar este clar că neglijența în serviciu și abuzul în funcție s-au instalat în acest liceu. Este inadmisibil ca fie directorul unității, fie președintele de comisie acordare gradație, Dragomir Anca (fie incompetenți, fie dușmănoși), în sesiunea din iunie 2021, să sustragă documentele din dosarul subsemnatei cu rea credință ptr respingerea lui. Mă bucur că echipa corpului de control din M.E. a acționat prompt la sesizarea subsemnatei și în urma verificărilor efectuate la ISJ și la sediul liceului, a cerut ISJ-ului remedierea erorii ptr facilitarea obținerii gradației de merit. Este regretabil ca intenția de a ocupa o funcție să fie cea de abuz dar și mai regretabil este să nu răspunzi disciplinar ptr acțiunile înfăptuite cu rea credință.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5588 secunde