Rezultate BAC toamnă 2020. Rata de promovare la nivelul județului Constanța este de 30,69%

157
Rezultate BAC toamnă 2020. Rata de promovare la nivelul județului Constanța este de 30,69% - 1-1599053217.jpg

Articole recomandate

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului național de bacalaureat 2020 la nivelul județului Constanța este de 30,69%.


Din totalul candidaților promovați (395), 281 de candidați fac parte din promoția curentă, iar 114 de candidați provin din promoțiile anterioare. Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 2 candidați (aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni). 


Precizăm că media minimă de promovare a examenului este 6 (șase), iar nota minimă pentru fiecare probă scrisă este 5 (cinci). Procentul de promovare este calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.


Rezultatele (înainte de contestații) au fost afișate astăzi, 2 septembrie, în centrele de examen și pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro. La fel ca în prima sesiune, rezultatele sunt publicate prin anonimizare, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor - RGPD).


Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, tot astăzi, în intervalul 14:00 - 20:00. În cazul formulării și transmiterii în sistem electronic a contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.


Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 02 Septembrie 2020
Stire din Cultură-Educație : Anunț important pentru spectatori
Pagina a fost generata in 1.5593 secunde