REZULTAT DE EXCEPȚIE! Argint românesc la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori

209
REZULTAT DE EXCEPȚIE! Argint românesc la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori - elev004-1576672218.jpg

Articole recomandate

Elevul orădean Vlad Iova, din clasa a X-a E de la Colegiul național "Emanuil Gojdu", a câștigat medalia de argint la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori, organizată în perioada 3 - 12 decembrie, la Doha, în Qatar, relatează Agerpres.

"Este un motiv de bucurie pentru școala noastră să vă anunțăm medalia de argint obținută de elevul nostru Vlad Iova la această olimpiadă internațională. Meritul meu este cât se poate de mic, dar vreau să spun totuși că pentru o astfel de medalie se muncește foarte mult, cu multe sacrificii", a declarat miercuri, în conferință de presă, directorul Colegiului național "Emanuil Gojdu", Florin Nicoară, alături de directorul adjunct, Anca Mile.

După etapele naționale premergătoare, Vlad Iova a făcut parte din lotul României, alcătuit din două fete din București și patru băieți (Oradea, Bacău, Deva și Timișoara).

"Aici este vorba să-ți placă ceea ce faci. Nu poți să ajungi la asemenea rezultate, dacă nu îți place. Având o pasiune pentru științe, nu poți să spui că este o corvoadă. Sunt și unele sacrificii, dar eu eu cred că rezultatul e frumos și merită. Eu vreau să devin medic și mi-ar plăcea să fiu neurochirurg", a mărturisit Vlad.

Potrivit lui Vlad, la această competiție mondială au participat în jur de 400 de adolescenți din 70 de țări. Concurenții au avut de susținut trei probe, două teoretice și una practică, la chimie, fizică și biologie. Acestea s-au desfășurat timp de câte patru ore (mai dificil decât la ediția anterioară, cu trei ore), au avut loc în zile diferite, separate de câte o zi de program turistic în capitala Qatarului și împrejurimi.

"Profesorii însoțitori au spus că olimpiada de anul acesta a avut cele mai laborioase subiecte, dar România a obținut un rezultat foarte bun, cred că suntem primii din Uniunea Europeană, cu două medalii de aur și patru medalii de argint, eu fiind unul dintre laureații medaliei de argint", a declarat Vlad Iova.

Elevul premiat a ținut să le mulțumească profesorilor săi Anița Luncan, chimie, Sorina Corbu, biologie, Viorel Mititean, fizică, directorului general Florin Nicoară și celui adjunct Anca Mile, profesorului Sergiu Barin de la Centrul de excelență (al Fundației Emag), părinților lui și colegilor de clasă.

Directorul Nicoară a precizat că fotografia lui Vlad cu premiul câștigat va fi afișată pe "scara cu greutate" a colegiului, alături de alți premianți merituoși.

Împreună cu profesorii săi, Vlad Iova a fost unul din cei 163 de olimpici români premiați marți de Ministerul Educației, datorită rezultatelor obținute în anul 2019 la concursurile internaționale pe discipline școlare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4427 secunde