Revoltă la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza"! "De ce trebuie să părăsim școala noastră și să vină alții în locul nostru?"

7824
28
Revoltă la Colegiul Tehnic de Marină
Elevii și profesorii Colegiului Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța vor participa, astăzi,, la ora 10.45, la un protest în curtea liceului, prin care vor să atragă atenția autorităților că nu sunt de acord cu decizia acestora de a fi mutați într-o altă locație. 


Aceștia ar trebui ca, de la începutul anului școlar 2018 – 2019, să își desfășoare activitatea în altă parte, nu se știe încă unde, pentru că actuala lor bază materială va fi preluată de Ministerul Apărării Naționale în vederea reînființării Liceului Militar de Marină.


Tinerii se tem ca liceul lor să nu fie desființat sau să fie nevoiți să facă naveta cine știe până în ce parte a orașului, iar profesorii se tem să nu își piardă elevii, mulți dintre ei cu posibilități financiare reduse. Cu toții au semnat un memoriu pe care îl vor transmite, astăzi, către toate instituțiile abilitate, de la Ministerul Apărării Naționale, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Primăria Constanța, pentru a solicita rămânerea colegiului în actuala locație. 


"Colectivul de elevi și cadre didactice de la Colegiul Tehnic de Marină «Alexandru Ioan Cuza» este bucuros de înființarea prestigiosului Liceu Militar de Marină, dar este, în același timp, consternat de faptul că va fi evacuat din propria casă, întreținută cu atât efort de părinți, elevi și profesori. Suntem un liceu cu tradiție de mai bine de 40 de ani, singurul cu profil de marină comercială din țară (fostul Navrom), situat într-un oraș cu ieșire la mare, iar elevii noștri ne fac cinste, fiind absolvenți ai Universității Maritime sau ai Academiei Navale «Mircea cel Bătrân». Chiar dacă nu sunt considerați elevi de elită, așa cum sunt cerințele la un liceu militar, și elevii noștri au aceleași drepturi de a studia într-un sediu cu o bază materială bună, așa cum a fost catalogată cea a școlii noastre de către reprezentanți ai MApN-ului și ai ISJ-ului. Nu înțelegem de ce trebuie să părăsim școala noastră și să vină alții în locul nostru! Pentru că sunt elevi mai buni? Nu toți copiii au aceleași drepturi??? Dacă se dorește reînființarea Liceului Militar de Marină, se poate în fostul lor sediu din cartierul Coiciu sau într-un sediu nou, să fie dotat și să devină optim pentru o școală de elită, nu să fie alungați, din propria casă, aproape 600 de elevi și relocați în spații improprii educației! Dorim șanse egale la o educație de calitate!", transmit, într-o singură voce, elevii și cadrele didactice de la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza".


"Plecați mai repede de aici!"


Deși inspectorul școlar general Petrică Miu a dat asigurări că actualul liceu nu va fi desființat și că se caută soluții pentru a i se asigura în noua locație toate spațiile necesare, sunt încă numeroase semne de întrebare vizavi de viitorul Colegiului Tehnic de Marină. 


"Am fost invitați la școală, în ultima săptămână de vacanță, unde erau reprezentanți ai Ministerului Apărării Naționale și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța care analizau locul în care noi funcționăm. Au fost foarte încântați și spuneau «E bine, trebuie doar să dăm un var!». Ideea clară era: «Plecați mai repede de aici!». Ceea ce ne deranjează este că au lucrat pe ascuns, în timpul vacanței. Lucrurile trebuiau să fie puțin mai transparente și să se ia în considerare și situația elevilor noștri. Cei mai mulți provin din sudul județului, din zone defavorizate, cu posibilități financiare reduse. Vin la liceul nostru pentru că suntem într-o zonă bună a Constanței, avem internat și cantină, au unde să învețe și să își facă un viitor. Dacă ne vor muta cine știe în ce zonă îndepărtată și fără toate aceste spații ce se va întâmpla cu acești copii? Vor mai putea să frecventeze liceul? Vor mai avea acces la școală și la învățătură? Noi facem eforturi constant să îi aducem la școală, să-i facem să învețe, dacă le va fi îngreunat accesul, vă dați seama că ei nu vor mai veni", ne-a declarat prof. Carmen Maga, liderul de sindicat al cadrelor didactice de la Colegiul Tehnic de Marină.


Unul din liceele care merge


Aceasta mai spune că sunt zvonuri că vor fi mutați la Grupul Școlar "Vasile Pârvan", în zona industrială, dar acolo nu ar fi toate condițiile necesare desfășurării unei bune activități. 


"Actualele dotări pe care le avem sunt realizate, în special, din efortul propriu al părinților, elevilor și al nostru, astfel încât să asigurăm elevilor condiții bune de lucru. Colegiul Tehnic de Marină este unul din liceele care merge. Procentul de promovabilitate la bacalaureat este mai mare decât media pe țară. La noi ajung și copii cu medii mici care apoi învață, muncesc și ajung să aibă rezultate bune la bacalaureat. La noi chiar se muncește. Avem copii minunați care provin din medii sociale grele, care, prin noi și prin liceul nostru, au șansa unei vieți mai bune. Foarte mulți absolvenți ai noștri au reușit să meargă în viață către ceva mai bine, au fost admiși la Universitatea Maritimă sau la Academia Navală și acum sunt pe piața muncii", a completat prof. Carmen Maga.


"Cerem maximă responsabilitate!"


Asociația Elevilor din Constanța face la rândul său presiuni asupra autorităților de a trata cu maximă responsabilitate acest subiect. 


"În urma discuțiilor cu inspectorul școlar general Petrică Miu, acesta a confirmat faptul că spațiul în care colegiul își va derula activitatea va fi unul care să corespundă nevoilor acestuia, date de numărul de elevi și specializările existente, în prezent, fiind analizate mai multe variante", a declarat Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța.


Comentează știrea

28 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Radu Olteanu
15 ianuarie 2018
Nu mai inteleg nimic

Sunt si eu un fost elev al acestui liceu.Am terminat acest liceu si am fost admis la IMC sau cum ii spune acum UMC.Stau si ma intreb,de ce trebuie sa mutam liceul Navrom,daca dl.Miu cauta un loc la fel de bun sa infiinteze liceul Militar.Pai sa caute un loc pentru acestia,nu sa faca debandada asta.Se pare ca iar avem interese ascunse ori ca mai in toata tara asta avem un incompetent in fruntea Inspectoratului.Rusine celor care vor sa distruga ceva ce a mai ramas inca in functiune si merge,doar pentru un pol de galbeni.

a-mirabilis
15 ianuarie 2018
armata,luati comanda

In acest caz armata ca principal si ,,mamica''drept coordonator al viitorilor absolventi pregatiti in ,,regim militar''trebuie sa-si asume mai mult raspunderea si sa nu o lase pe mana unor ,,tivili ''care nu au facut armata.Locatia trebuie in zona complesxului de invatamant militar ,,Coiciu'';colegiu ,scoala tehnica pentru maistrii militari ,academie. Daca este posibil cu comanda unica.Pentru primul an, liceul militar cred ca nu va avea mai mult de 100 elevi in patru clase .Din care daca vor rezista pana la bac in jur de 75-80 e foarte bine.

Radio Kiseleff 10
15 ianuarie 2018
@Colegiul Tehnic de Marina

Colegiul Tehnic de Marina intreaba :"De ce trebuie să părăsim școala noastră și să vină alții în locul nostru?" Radio Kiseleff 10 raspunde : Ptr ca asa a hotarat partidul pe care l-ati votat cu drag Stimata doamna Carmen Maga, stimati profesori si parinti, ati avut sansa sa scapati de toti borfasii si coruptii care au distrus acest oras, in mod legal,prin vot.Ce ati facut?Iar ati votat cu PSD-ul &Co sau iar n-ati participat la vot, ca sa exprimati optiunea.Ceea ce se intampla este consecinta nepasarii dvs. Nu-l mai blamati pe Miu,si nu mai aruncati vina pe X sau pe Y.Dl.Miu la fel ca si predecesorii sai , a fost pus acolo de partidul aflat la putere, adica pe cel care l-ati votat. Dl.Miu executa un ordin de partid, si e ceva normal in politica.Felix & bosii din PSD ordona, dl.Inspector sef executa.Nu executa ,atunci va fi executat el de catre partid.Totul depinde de om, daca are sau nu coloana vertebrala. PS.Stimati profesori ai Colegiului Tehnic de Marina,stimati parinti, sunt curios ce o sa faceti pe data de 20 ianuarie.O sa va cereti drepturile, sau o sa stati din nou in casa cu capul plecat si o sa va resemnati precum Miorita, eventual sa va vaicariti toata viata prin ziare ca n-ati avut noroc in lume. Apropo , doamna Carmen Maga, ce au spus colegii dvs. de la sindicat?Sunt alaturi de dvs. sau alaturi de partid?Vreau sa vad atitudinea sindicatului profesorilor fata de politrucii din ISJ.

Liviu Chilian
15 ianuarie 2018
Copiii-elevi ii pot învinge pe militaratzii satanici

Foarte simplu si usor. Nu le trebuie decat putin curaj si îndemânare chiar daca niciun copil/elev din anul III sau IV nu are talent in...pictura. Da! Pictura poate salva liceul si pe cei...600, dupa modelul celor 300 Spartani ce au salvat civilizatia viitor...jewdeo-cre(s)tina acum peste doua mii de ani. Un elev, la lumina...reflectoarelor, folosind ca pensulă o bată de oina(sau baseball, ca tot sunt amerikknarizati Rromarlanii) si drept model pe Miurina, sa'l picteze pe scafarlie! Sa nu'l faca...ingeras. Ci, pe scafarlia'i jigano-pesedista, sa'i tranteasca cateva linii abstracte. A doua zi, cu siguranta, impresionați fiind de Spiritul de Sacrificiu al elevilor Romani, militaratzii satanici si politicastrii diabolici vor cere pace si isi vor fi pus cenusa'n kap! Amin!

Dr akon
15 ianuarie 2018
LMM

Foarte bine ca se reinfiinteaza acest liceu.Dar de ce nu in vechea locație?Are acolo toată baza materială.Sa se scoată Parchetul militar,croitoria si ce mai e pe acolo si sa aducă liceul militar.Sau sa îl înființeze intr-o unitate militară ca sint destule care zac părăsite chiar si in Constanta.Cat despre performanțele "Navrom-ului" acestea au dispărut odată cu flota

Radio Kiseleff 10 raspunde
15 ianuarie 2018
@Dr akon - LMM

In legatura cu nedumerirea fata de unitatile militare care zac parasite ,Radio Kiseleff 10 va raspunde : Vor fi folosite ptr cazarea viitorilor asistati sociali.Targetul partidului este ca numarul de asistati sociali sa creasca direct proportional cu partidul in sondajele Avangard 40-45%. PS. Daca aveti si alte intrebari legate de Teleormania sau despre teleormanizarea Dobrogei , va rog sa ne scrieti pe adresa Kiseleff 10 sau pe adresa :STR. LIBERTATII-PRELUNGIRE 458 BIS, Alexandria Teleorman

a-mirabilis
15 ianuarie 2018
qui vous eduque

Alo,radiosantu,vezi ca aici este vorba despre infiintarea unui institutii de invatamant,atentie,infiinteaza nu desfiinteaza.Aici este vorba de locatie,care trebuie sa fie in grija autoritatilor locale pricopsite deja cu 5ha de pamant de la armata.Daca ai ceva galcevi politice cred ca nu este cazul aiciPentru ce?Pentru ca se infiinteaza o institutie de invatamant?Asta este o problema politica de criticat?Sau sinteti impotriva?Daca poporului liber cugetator constantean si numai lui nu le place acest liceu,atunci nu-si vor trimite copii ,sau copii nu vor frecventa acest liceu.In cazul asta va dispare de la sine.

Răspuns la: @Colegiul Tehnic de Marina
Adăugat de : Radio Kiseleff 10, 15 ianuarie 2018
Colegiul Tehnic de Marina intreaba :"De ce trebuie să părăsim școala noastră și să vină alții în locul nostru?" Radio Kiseleff 10...
Radio Tel-Drum
15 ianuarie 2018
@a-mirabilis

1.A criticat cineva faptul ca se va reinfiinta LMM-ul?Nu.Este un lucru bun,problema este ca la nivel managerial C-ta este populata de sinecuristi idioti. " Dr Akon" a intrebat un lucru de bun simt, de ce nu folosim unitatile militare abandonate si nefolosite?Armata are atatea cladiri sau corpuri de cladire nefolosite, de ce nu doneaza una ptr infiintarea LMM-ului?Este in interesul lor, nu? 2.Am o intrebare , de ce pe locul unei foste unitati militare, PSD-ul tau mult iubit a construit un ghettou de infractori si nu o unitate de invatamant militara?Mergi te rog in Tomis Nord si intreaba oamenii ce si-ar fi dorit sa fie in locul fostei unitati de graniceri, LMM-ul sau Ghettoul HC? 3.Daca armata n-are cladiri libere ,iar ISJ-ul cu primaria vor sa faca o fapta buna, atunci sa-i mute la liceul din Palas.Ar aduce un plus de civilizatie in zona,iar ciorile n-ar mai avea curajul sa devasteze cladirile. Acolo au si cladire ptr atelier, unde sa faca practica.

miu petrica
15 ianuarie 2018
iar acest miu petrica

a facut si face ce vrea acest incapabil de a construi ! intereele lui i ale partidului care l-a numit sunt cele care dicteaza in ISJ. CE-ATI CREZUT? ca miu a fost numit pe merit? sunt interese!!! bine va face miu ca l-ati sustinut in toate prostiile lui

Ministerul Educatiei
15 ianuarie 2018
faceti ceva

cred ca noi parintii, elevii si profesorii din acest liceu urgent trebuie a facem o plangere la minister sa-l schimbe pe acest inpector care de cand a fost numit vine doar cu idei comuniste. fa mai baiatule liceul militar in vechea cladire au cauta alta locatie!

28 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.449 secunde