Reducerile elevilor la transportul județean, în pericol

233
Reducerile elevilor la transportul județean, în pericol - fotofondreducerileelevilor-1561581143.jpg

Articole de la același autor

Dacă până acum Consiliul Județean Constanța s-a tot codit să acorde reduceri pentru elevii care fac naveta din localitatea de domiciliu la școală, dând vina pe legislația interpretabilă, de-acum încolo nu mai are nicio obligație. Mii de elevi din județul Constanța care sperau ca, măcar din anul școlar următor, să primească o mână de ajutor de la autorități  pentru a le fi mai ușor să suporte costurile transportului la școala unde învață, rămân cu ochii în soare.  


În cursul zilei de marți, 25 iunie, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență prin care a eliminat transportul în trafic județean din sfera serviciilor publice, făcând să dispară obligațiile (de serviciu public) transportatorilor de a acorda reduceri elevilor și de a acorda abonamente cu tarife preferențiale pentru elevi, în vederea decontării navetei. 


"De aproximativ un an ne luptăm pentru ca la nivelul județului Constanța, Consiliul Județean să acorde reduceri elevilor la transportul județean. Un impact bugetar mare? Vorbim de aproximativ 2000 de elevi navetiști care-și cumpără abonamente pentru a merge în județ. Vorbim de elevi care vor să aibă o șansă la o viață decentă. Elevi cărora conducerea actualei Guvernări le-a călcat în picioare visele", este de părere Mihai Tănase, președintele Asociației Elevilor din Constanța.
Reprezentanții Federației Elevilor din România susțin că au solicitat tuturor ministerelor avizatoare să acorde aviz negativ acestui proiect. De asemenea, de la apariția proiectului, societatea civilă și-a exprimat puternicul dezacord față de efectele acestei ordonanțe, precum și mediul politic. 


"Coaliția baronilor locali trimite elevii acasă!"


Federația Elevilor din România condamnă adoptarea proiectului de Ordonanță de Urgență de către Guvernul Dăncilă și privarea elevilor de dreptul lor la transport redus și decontarea navetei în favoarea satisfacerii baronilor locali și a transportatorilor. "Mă declar personal profund dezamăgit, dar mai ales dezgustat, de modul în care persoanele ce ar trebui să mențină această țară într-un fir ascendent din toate punctele de vedere, aleșii cetățenilor români, își bat joc de un domeniu atât de important pentru această țară. Ca urmare a deciziei de astăzi, coaliția baronilor locali și a conducerii Guvernului trimite zeci de mii de elevi din clasele școlilor sau ale liceelor acasă. Zeci de mii de elevi sunt, începând cu ziua de azi, condamnați la a trăi o viață fără educație, fără ca aceștia să aibă șanse la a trăi o viață decentă", mai spune Mihai Tănase.
Federația Elevilor din România va continua să întreprindă toate demersurile posibile pentru ca problema să fie soluționată, luând în calcul și o acțiune în justiție. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1894 secunde