Recuperarea laboratoarelor, o problemă de rezolvat la Universitatea Maritimă

591
Recuperarea laboratoarelor, o problemă de rezolvat la Universitatea Maritimă - umc-1588091414.jpg

Articole de la același autor

Universitatea Maritimă din Constanța (UMC), ca de altfel toate unitățile de învățământ din țară, a suspendat cursurile, toată activitatea mutându-se pe online. Cum vor susține, însă, studenții examenele și cum va avea loc admiterea în noul an universitar?

Rectorul UMC, prof. univ. dr. Violeta Ciucur, ne-a declarat că, la acest moment, toate cursurile se desfășoară online, studenții fiind conectați, zi de zi, la platformele puse la dispoziție de către universitate.

Zilele următoare, la sediul instituției de învățământ, va avea loc o întâlnire cu toți directorii de departamente, pentru a se afla care este situația tuturor disciplinelor, dacă acestea sunt compuse pe seminar, curs sau laborator. Spre exemplu, sunt discipline care nu au și laborator, iar în cazul acestora, evaluarea va fi posibilă online. Pentru celelalte discipline, în schimb, care au și laborator, va fi mai greu.

"Noi considerăm că nu se poate să desfășurăm orele de laborator pe platformele din universitate. Varianta de lucru cea mai bună ar fi să lucrăm cu un număr mic de studenți, dar nu știm când se va permite acest lucru. Spre exemplu, a aduce studenții din Constanța la aceste laboratoare este mai simplu decât a-i aduce pe cei din alte județe, pentru că aceștia trebuie cazați în cămin. Chiar dacă i-am caza câte unul în cameră, pe timpul recuperării laboratoarelor, ei vor socializa și riscăm. Având în vedere toate aceste probleme, încercăm să le dezbatem în consiliul de administrație și să hotărâm cum va decurge evaluarea la acest tip de discipline. Între timp, am modificat orarul studenților, în așa fel încât studenții parcurg toate activitățile de la clasă online, pe platforma universității.

Totuși, ar trebui să așteptăm din partea ministrului Educației un ordin foarte exact referitor la modul în care se vor desfășura activitățile în perioada următoare. Ne gândim dacă putem relaxa anii terminali, anii IV și VI, de la masterat și licență, astfel încât să putem recupera laboratoarele măcar în cazul lor, pentru a putea mai departe susține examenele de licență sau dizertație", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof. univ. dr. Violeta Ciucur.

XXX

Așadar, cursurile se țin, în continuare, ca și până acum, doar că școala s-a mutat acasă, iar singura problemă a studenților și a profesorilor de la UMC se referă la orele de laborator, care trebuie susținute în fiecare săptămână.

În ceea ce privește admiterea în anul universitar 2020-2021, aceasta se va desfășura tot online. Înscrierea la examenul de admitere se va face la fel, iar rezultatele examenului și înmatricularea vor urma același drum, pentru că sistemul de gestiune școlară numit genetic UMS a fost dezvoltat cu această aplicație încă de acum patru ani.

În acest an universitar, Universitatea Maritimă din Constanța le oferă celor 4.000 de studenți un număr de șase programe de studii de licență în limba română cu frecvență și două programe de studii de licență în limba engleză cu frecvență. Acestora li se adaugă alte trei programe de studii de licență în limba română cu frecvență redusă și 13 programe de studii de master (de aprofundare și de cercetare) cu frecvență, din care două programe de studii în limba engleză.

În ceea ce privește pregătirea pentru doctorat, universitatea oferă un program de studii în domeniul Științelor inginerești în Inginerie mecanică. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3839 secunde