Recunoaștere internațională pentru coralele Arhiepiscopiei Tomisului

386
Recunoaștere internațională  pentru coralele Arhiepiscopiei Tomisului - recunoastereinternationala-1468763752.jpg

Articole de la același autor

La Sochi, în Rusia, a avut loc festivitatea de premiere a "World Choir Games", competiție la care Arhiepiscopia Tomisului a fost reprezentată de două corale: "Armonia" și "Teodoxa". Ambele au fost înscrise la secțiunile: Cor bărbătesc de cameră și Muzică sacră a cappella.

Corala bărbătească ortodoxă "Armonia" a fost premiată cu medalie de aur la secțiunile Cor bărbătesc de cameră și Muzică sacră a cappella, iar Corala bărbătească ortodoxă "Teodoxa" a câștigat medalie de aur la secțiunea Cor bărbătesc de cameră și argint la secțiunea Muzică sacră a cappella.

Corala bărbătească "Armonia" a fost înființată în anul 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar doi ani mai târziu a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului.

Corala este formată din preoți, diaconi și studenți ai Facultății de Teologie și abordează un repertoriu diversificat, compus atât din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiționale românești și străine, cât și piese din repertoriul clasic universal. A participat la numeroase concursuri și concerte atât în țară, cât și în străinătate.

Înființată tot în anul 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox "Cuv. Dionisie Exiguul" din Constanța, Corala bărbătească ortodoxă "Teodoxa" a câștigat, anul trecut, medalie de aur la "European Choir Games", Magdeburg (Germania), la secțiunea Coruri de cameră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5573 secunde