Recomandări pentru părinţi, la întoarcerea copiilor la şcoală

552
Recomandări pentru părinţi, la întoarcerea copiilor la şcoală - recomandariparinti-1612463808.jpg

Articole de la același autor

Părinţii ar trebui să-i ţină acasă pe preşcolarii sau elevii care prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus, astfel încât să nu îl transmită în colectivitate. Aceasta şi alte recomandări se regăsesc în proiectul Ghidului pentru redeschiderea şcolilor din 8 februarie.

Astfel, părinţii trebuie să discute permanent cu copilul despre regulile de protecţie, despre cum să aibă grijă de el şi de cei din jur, pentru a evita răspândirea infecţiei, dar şi să acorde atenţie stării mintale a acestuia şi să discute cu el despre orice modificări ale stării lui emoţionale. „Sfătuiţi-vă copilul să nu consume în comun alimente sau băuturi şi să nu schimbe cu alţi elevi obiectele de folosinţă personală, cum ar fi telefoanele, tabletele, instrumentele de scris, jucăriile etc. Nu oferiţi alimente sau băuturi întregii grupe sau clase la aniversări sau cu alte ocazii!”, sunt sfătuiţi părinţii.

Totuşi, în cazul în care un elev prezintă simptome în timpul orelor de curs, pentru a putea fi testat pentru depistarea eventuală a virusului SARS-CoV-2, este nevoie de consimţământul informat şi semnat al părinţilor. Aceştia trebuie să şi dea acordul pentru recoltarea probelor de exudat nazofaringian sau efectuarea de test antigen rapid. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3175 secunde