REACȚIE INCREDIBILĂ. Ce a făcut un tătic după ce a refuzat să dea FONDUL CLASEI. "S-a divizat clasa în copii bogați și copii săraci"

25702
8
REACȚIE INCREDIBILĂ. Ce a făcut un tătic după ce a refuzat să dea FONDUL CLASEI.

Articole recomandate

Povestea unui părinte care a refuzat să dea fondul clasei pentru a nu împărți colectivul în copii bogați și copii săraci a devenit virală pen internet. Mai mult decât atât, a predat o lecție bine meritată părinților care cred că educația se reduce doar la bani.  


"Istorioara aceasta a povestit un prieten vechi de-al meu, care deținea o afacere destul de profitabilă, dar prin felul său, nu arăta ca un businessman împlinit, purta haine obișnuite, de obicei pantaloni sport, un tricou și se deplasa cu bicicleta sau pe jos.

La școală, unde învăța fiica sa, un grup de părinți a decis să schimbe băncile din sala de clasă. Băncile vechi se aflau într-o stare destul de satisfăcătoare, aproximativ așa:






Dar s-a optat pentru altele noi. În urma discuțiilor, părinții au fost divizați în două tabere: cei care erau de acord să adune bani și 7 părinți care nu aveau posibilitate financiară. Ei au fost puși în fața faptului – dacă nu au bani, atunci copiii lor o să stea în băncile vechi. Când prietenul meu a propus ca acei părinți care au posibilitate să pună mână la mână și să adune bani ca să ajungă bănci la toți, părinții s-au revoltat: "- De ce trebuie să plătim pentru cineva? Dacă nu au bani, lasă sa stea în băncile vechi!". În cele din urmă, chiar și prietenul meu a refuzat să dea bani. La argumentele sale că clasa se va diviza în cei săraci și bogați – părinții se făceau că nu aud.

A venit «ziua X», în sala de clasă au fost aduse bănci noi, care arătau aproximativ așa:






Cele 4 bănci vechi au fost mutate în spatele clasei, unde s-a format un fel de ghetou de elevi «săraci». Chipurile mamelor străluceau. Când prietenul meu a întrebat dacă ele consideră normală situația creată, mamele au răspuns: "- Dar care e problema? Ne putem permite!"

Aceasta însă nu a durat mult. A doua zi, cei veniți la școală, au găsit în locul băncilor vechi, altele noi:






Acum mamele au început să alerge și să strige în gura mare că aceasta este o descriminare și că totul trebuie să fie la fel. Prietenul le privea cu un zâmbet. La întrebarea unuia dintre părinți «Pentru ce ai făcut aceasta?», el a răspuns: «Puteți considera gestul meu un experiment social. Și doar voi ați dorit ca o parte din copii să aibă bănci mai bune decât ceilalți, iată și s-a întâmplat cum ați vrut!»"


sursa:www.eucunosc.com


Comentează știrea

lumy
23 septembrie 2016
banci

bravo! frumoasa lectie....

un curios
23 septembrie 2016
povesti

Hai sa vedem cati inteleg pilda!

Murphy
23 septembrie 2016
Nene bogatule

Nene bogatule, nu-mi schimbi si mie banca ? Pardon...masina, ca a mea este veche si se utia toti in parcare la ea, ca la o Dacie. Hai te log flumos sa-mi cumperi si mie o limuzina care costa doar cat o banca, o banca dinaia de la care intri si iei bani cu camata, a....pardon, cu dobanda.Hai nene, imi cumpeli o masina, ieftina, un BMW,Mercedes, sau daca n-ai bani, macar un Porche Cayenne, sau un Lambourghini, ori un Audi A.8 ca cel al Laurei Codruta Kovesi, ai vazut ce banca i-au luat " parintii " daca a fost " cu....minte ", aaaa...pardon....masina nu banca.

m
23 septembrie 2016
mm

Pentu un curios:dupa cum vezi prea putini.Pe multi parinti nici nu-i intereseaza ce se intampla la scoala,doar au gasit un mediu unde sa-si arate calitatile de cocalari.Invatamantul nostru se indreapta incet si sigur catre producerea de cocalari pe banda rulanta.

Ismailviabrussel
23 septembrie 2016
Haaa haaa minte prostească aaa Romanului

Eu as prefera copilul meu sa stea an ultima și veche bat pareu pe 100 de baci noi ca daca un străin Olandez francez American Suedez prima tinta din clasa este copilul meu ,un om inteligent vete prin lucruri vechi un respect de cultura minte sănătoasă și corp sănătos asta contează ,de ce spun seful meu din Belgia are un jaguar vechi ontaimar hmmm valorează mai mult ca cel nou hmmm tot an olanda văd oameni cu anbracaminte moda veche bravo lor apreciez .noi Români uni suntem prosti dar și fuduli arucam cu bani dar ajungem să ne cerem pe datori sunt multe lucruri care ocindentul țările bogate poți an vata lucruri noi ,bani ,sănătatea ,economia , și cum să te organizezi an viață hmmmm interesat așa că și Nostradamus mai trăgea o bășină celor care suferă de talente bagatoi mă cac pe averea lor .

Eu
23 septembrie 2016
Banca veche

Esti analfabet . Sa nu mai scrii. Nu am citit in viata mea un text atat de inept ...

Răspuns la: Haaa haaa minte prostească aaa Romanului
Adăugat de : Ismailviabrussel, 23 septembrie 2016
Eu as prefera copilul meu sa stea an ultima și veche bat pareu pe 100 de baci noi ca daca un străin Olandez francez American Suedez prima tinta din...
naekst
23 septembrie 2016
pilda

Lasa-ne mai nene, aici nu este vorba de pilde. Aici e vorba de impartirea societatii, ca ne place ori nu,in bogati si saraci. Ar asta e o realitate, nici macar dureroasa ci doar contemporana

Dani
24 septembrie 2016
"clasa" adevarata!!!

Impresionant gestul! Bravo domnului care a ales sa dea clasa deschisa de altruism parintilor "grijulii"!!! Asemenea lectie...mai rar!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6324 secunde