"Rățușca cea urâtă" ne învață că întotdeauna există speranță

368

Articole de la același autor

Teatrul de Tineret și Copii "Căluțul de Mare" îi așteaptă pe micii spectatori joi, 16 noiembrie, dar și vineri, 17 noiembrie, începând cu ora 10.00, la o nouă întâlnire cu "Rățușca cea urâtă". Piesa este o adaptare după Hans Christian Andersen, iar regia, scenariul și scenografia poartă semnătura binecunoscutului Valentin Dobrescu. 


Muzica este coordonată de compozitorul Radu Alin Macovei Moraru. De precizat că spectacolul se încadrează în grupa de vârstă 3-10 ani, spectatorii având ocazia să îi revadă pe scenă pe Rovena Paraschivoi, Vasile Gherghilescu, Claudia Zaharia, Andrei Stroescu, Arina Cojocaru, Ion Ciolan. 


Povestea aduce, în prim plan, un boboc de lebădă, clocit de către o rață. Mica lebădă este considerată mai întâi urâtă de către rațe pentru neasemănarea cu bobocii lor și, cum nici ea, nici rațele nu văzuseră vreodată lebede, mica pasăre se încrede în părerile auzite. Apoi, ea se va întâlni întâmplător cu un cârd de lebede, care o primesc, recunoscând în ea un boboc din ai lor. 


Povestea poate fi interpretată în mai multe moduri. Regăsirea bobocului rătăcit simbolizează faptul că există întotdeauna speranțe pentru cineva aflat într-un mediu nepotrivit. 


O perspectivă mai largă reclamă acceptarea diferențelor dintre indivizi sau grupuri. Pe scurt, aceasta este o poveste pentru copii mici, care poate fi și pe placul adulților.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3379 secunde