Răducu Popescu, întors din drum. De ce a trebuit să numească alt director la Palatul Copiilor

6666
35
Răducu Popescu, întors din drum. De ce a trebuit să numească alt director la Palatul Copiilor - raducupopescu-1409066938.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu câteva săptămâni, anunțam, în exclusivitate, că directorul Palatului Copiilor din Constanța, prof. Ilhan Mustafa, a fost schimbat din funcția pe care o deține de nouă ani și în locul său a fost numit un profesor universitar de la Facultatea de educație fizică și sport a Universității "Ovidius".

Ieri, am aflat, dar nu de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, că prof. univ. dr. Cristian Popa, universitarul ce urma să conducă Palatul, nu a primit numirea de la Ministerul Educației, întrucât dosarul său era incomplet și nu era membru în Corpul de experți naționali.

Așa încât a fost necesară numirea unui alt director și astfel a apărut prof. Cosmin Petrișor Badea, care până mai ieri a funcționat ca director al Colegiului Tehnic "Pontica". "A dovedit că are calități în actul managerial și în administrarea unei unități complexe cum este Colegiul «Pontica» și, de asemenea, s-a implicat într-o serie de activități pe care le-a dus la bun sfârșit", a fost răspunsul inspectorului general vizavi de această alegere.

Și pentru că au existat destui cârcotași care au afirmat că schimbarea fostului director al Palatului Copiilor se datorează în special scandalului care s-a iscat astă-vară la Bazinul de înot aparținând Palatului Copiilor, l-am întrebat pe dr. Răducu Popescu dacă noul director, în persoana lui Cosmin Petrișor Badea, va avea libertate să ofere cluburilor private posibilitatea de a efectua antrena-mente, în baza unui contract de închiriere. "În măsura în care după completarea orarului și a pozițiilor care mai trebuie ocupate, noul director va avea culoare libere, va decide în consecință. Eu am insistat ca activitatea dânsului să se desfășoare în mod transparent și corect, pentru a evita orice suspiciune și în așa fel încât această instituție să funcționeze în mod eficient", a mai spus inspectorul general.

În ceea ce privește postul de director adjunct, apărut pentru prima dată în organigrama Palatului Copiilor și care va fi ocupat de prof. Roxana Mitan, el a fost solicitat de la Ministerul Educației, în baza Regulamentului de funcționare a palatelor copiilor, care prevede că acolo unde există peste 27 de norme se poate înființa. Și cum la Palatul Copiilor din Constanța existau la sfârșitul anului școlar trecut 57 de norme, se așteaptă aprobarea ministerială.

Ce se întâmplă la Școala 12?

La unul dintre articolele din secțiunea Cultură-educație de ieri, un cititor a lăsat următorul comentariu: "Doresc să-i reamintesc domnului inspector general, că școala noastră (Școala nr. 12 "Bogdan Petriceicu Hașdeu-n.r.) a lăsat un memoriu pe biroul dumnealui. Acest memoriu reprezintă un strigăt la tot ce se întâmplă în acest moment în țara noastră. Căciuli mari pe capete mici. Aveți un cuvânt, o prestanță, nu vă lăsați pradă politicului! Cu respect". Cu transparența care îl caracterizează, prof. dr. Răducu Popescu a declarat pentru "Cuget Liber" că la Școala nr. 12 a numit-o pe prof. Laura Popa în locul prof. Mirela Florea, deoarece aceasta s-a implicat voluntar în numeroase activități desfășurate de Inspectoratul Școlar și a dovedit că este un om echilibrat, care reușește să stea de vorbă cu colegii și să-i asculte. "Această școală are nevoie de un manager care să-i redreseze imaginea!", a mai adăugat inspec-torul general.

Comentează știrea

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
valy
26 august 2014
badea

Badea de la Pontica?UN incmpetent notoriu.NU STIE NIMIC UN>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

profesor sc 12
27 august 2014
multumim

Va multumim . Ati facut o alegere f buna. Sa speram ca acum vom reabilita imaginea scolii noastre si ca vom aduce inapoi si profesorii buni ,titulari ai scolii, ce au plecat de la noi din cauza fostei directoare. A distrus scoala 12. Rusine ei. Avem treaba multa in acest an .

profesor sc 12
27 august 2014

Nu stiu cat de buna e alegerea atata timp cat directorul nu a fost ales in CP. Prin acel memoriu asta ne doream, sa avem posibilitatea sa ne alegem directorul in CP. Ar trebui schimbata si adjuncta, pentru ca si ea a contribuit la managementul defectuos de care vorbiti, au fost o echipa. Alegeti domnule inspector pe cineva care sa ne reprezinte, un alt voluntar, noi nu putem spune nimic, deciziile le luati singur.

prof. inot
27 august 2014
nereguli

Poate analizati si incompatibilitatea de la Palatul Copiilor: profesoara Hanu Elena, profesor la catedra de inot are si un club privat, "Laguna", grupele acestui club desfasurandu-si activitatea....tot la bazinul Palatului copiilor. Poate de aceea trepida doamna sa fie numita director. Vedeti cat plateste chirie, care sunt copiii din grupele palatului sau ale clubului privat

parinte 12
27 august 2014
?

Daca ma ofer voluntar sa va demonstrez ca directorii scolilor sunt alesi in functie de fodurile banesti pe care le strang de la parinti,primesc o functie la ISJ ???

profesor
27 august 2014
Kogalniceanu

Nici incompetentul de director Revnic-Bold de la Kogalniceanu nu este membru in Corpul national de experti dar a ramas director, iar adjuncta care este membru a fost demisa.Care este adevarul?Cum sun numiti directorii, domnule inspector?

profesor sc 12
27 august 2014
Corectitudine? niciodata...

Adjuncta Școlii 12, Pismiha, nu este membru in Corpul National de Experti. De ce nu a fost demisa? Unde este verticalitatea Insp Gen. prof. de la nr.2? O sustine politic ginerele,director la CERONAV.

M, from MI6
27 august 2014
Expertii, o fasaiala

Jumatate dintre directori nu sunt experti in management, deci treaba aia e o frectie. Toti directorii sunt numiti dupa anumite criterii. Acestea nu sunt scrise in vreo metodologie, lege, ordin de ministru sau OUG. De aceea, judetul Constanta ocupa locuri fruntase din coada in multe clasamente la nivel national.

Prof.de la Pontica
27 august 2014
Va inselati.Badea este bun manager!

Cine contesta competenta prof. Badea de la Pontica, se inseala! Este un manager care se implica, pune suflet, se zbate, rezolva, ajuta colegii. Probabil ca deranjaza faptul ca este tocmai de la "Pontica" si nu de la un liceu su staif! A facut multe acolo si a fost apreciat pentru asta! Pacat ca pleaca de la noi!

scoala12
27 august 2014
nemultumiti....

Intai de toate,multumiri ziarului pentru promptitudinea cu care ne- a raspuns mesajului. . Intrucat D-L INSPECTOR GENERAL nu e de gasit in ISJ,va rugam sa- i reamintiti ca in CP dinaintea vacantei noi am votat ca directorul sa nu fie schimbat indiferent de calitatile dnei POPA LAURA. IN memoriul inaintat, ii solicitam sa respecte votul secret de atunci. Il invitam SA VINA INTR- UN CP. ,pentrua ne ALEGE SI VOTA NOUL DIRECTOR.Cand sa il asteptam?consideram ca are o datorie morala fata de noi,!Nesocotirea votului secret este un abuz!80 de cadre didactice il asteapta la o discutie deschisa!

35 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5429 secunde