"Rădăcini nomade" se lansează la Stufstock

187
Festivalul Stufstock continuă cu o lansare de carte. "Rădăcini nomade" se lansează la "Librarul" Vămii Vechi în prezența autorului Pius Alibek, astăzi 25 iulie. Născut în 1955 în Ankawa în nordul Irakului, oraș frământat de probleme etnice religioase și politice, Pius Alibek a emigrat în Spania în 1981. În "Rădăcini nomade", romanul de debut, autorul își amintește viața petrecută pe meleagurile natale, până la momentul stabilirii sale în Barcelona.
"La o vârstă fragedă, Pius Àlibek s-a mutat cu părinții în sudul Irakului, în orașul Bassora. A fost un copil neastâmpărat și răzvrătit, care șterpelea vinetele din grădina bunicii și se lua la trântă cu colegii de la școală. În pragul adolescenței, a intrat la seminarul preoților iezuiți din Bagdad, împotriva voinței tatălui său. Acolo, s-a format din punct de vedere intelectual și a învățat să gândească pe cont propriu, asumându-și cu îndrăzneală consecințele. Apoi, în primii ani ai guvernului lui Saddam Hussein, a intrat la Universitate ca student la Filologie engleză. Războiul cu Iranul a izbucnit la doar 24 de zile după ce Pius Àlibek terminase armata. În timpul războiului, avea să rătăcească prin deșert vreme de doi ani. La scurt timp după aceea, a părăsit Irakul natal hotărât să ajungă la Londra, dar s-a oprit în Barcelona. Este și momentul care pune punct narațiunii.
Romanul ne dezvăluie o altă față a Irakului: privirea copilului, adolescentului și tânărului Pius ne poartă într-o cultură și o epocă nu foarte bine cunoscute, în ritmul unei proze plăcute și elegante, străbătută de o inconfundabilă undă de tandrețe. Un roman foarte bine primit de critică" ne îmbie la citit Editura Meteor Press, cea care lansează romanul în prezența personajului său principal, astăzi 25 iulie, de la ora 19:00, în Vama Veche.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5753 secunde