Puzderie de premianți cu coronița pe cap, inflație de eșecuri răsunătoare la Bac. Unde se pierd "decarii" din gimnaziu?

4623
9
Puzderie de premianți cu coronița pe cap, inflație de eșecuri răsunătoare la Bac. Unde se pierd

Articole de la același autor

Pentru cei aproape 5.800 de elevi constănțeni de clasa a VIII-a, week-end-ul trecut a reprezentat nu numai un moment de petrecere a banchetelor, dar și de răsplată a muncii din ultimul an de gimnaziu.


Nici anul acesta nu au lipsit recordurile în materie de premiere, părinții și bunicii care au asistat la festivități fiind uluiți de inflația de coronițe care pare să nu se mai regăsească în acea mândrie de a fi unicul purtător de… glorie.


Indiferent că vorbim de școli gimnaziale sau licee cu gimnazii, s-au înregistrat și câte 10-12 premianți cu media 10 pe linie. "Ce școală o mai fi și asta, că nu mai înțeleg? Pe vremea mea, cel care primea coroniță era mândria cartierului, pentru că foarte greu se ajungea la așa premiu", mărturisea bunica unui elev.


Nu avem încă o statistică centralizată a corijenților și repetenților care nu se vor prezenta la Evaluarea Națională care va începe pe 27 iunie, dar avem în față o altă centralizare, cea a rezultatelor de la simularea probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a, care a avut loc în luna martie. 


Din totalul celor 5.872 de elevi care au participat, 43,38% au obținut medii peste 5. La disciplina Limba și literatura română, 60,52% au obținut note peste 5,00, iar la Matematică - 31,95 %. Precizăm că au fost acordate DOAR nouă note de 10: șase la disciplina Limba și literatura română și trei la Matematică. Așadar, doar nouă note de 10!!! Și atunci unde sunt zecile de coronițe cu care au fost încununați zilele trecute absolvenții constănțeni de-a VIII-a?


Asistăm cu certitudine la o supraevaluare, în detrimentul unei perspective care chiar nu îi ajută pe elevi.


Limitați accesul la liceu!!!


Ca dovadă, anul trecut, la finalul repartizării computerizate, circa 1.200 de elevi constănțeni și-au găsit un loc la liceu cu medii sub 5, ceea ce nu face decât să saboteze procentul de promovabilitate la Bacalaureat al respectivelor unități. Doar ca exemplu, 26 de elevi au intrat la Liceul Tehnologic Adamclisi cu media 2,24, alți 55 au intrat cu media 2,62 la Liceul "Lazăr Edeleanu" Năvodari, sau 45 de elevi cu media 2,86 la Liceul Tehnologic Energetic Cer-navodă. Oricât de mult s-ar strădui cadrele didactice din aceste licee să ridice nivelul de educație al acestor elevi, cauza este una pierdută din start. 


Tocmai de aceea, tot mai mulți profesori constănțeni reclamă necesitatea revizuirii admiterii în liceu, pentru o reală ilustrare a gradului de pregătire. Numai că Ministerul Educației e surd sau doar interesat de cu totul alte pretexte de dezbaterii publice.


Comentează știrea

m
21 iunie 2016
m

Asta este generatia care ne va plati pensiile?

Mihai
21 iunie 2016
Note

Pai si cine e de vina? Pai evident parintii si profesorii. Parintii aia cu bani ca doresc ca se mandreasca in fata altora mai saraci cu cati 10 are copilul si sa-i creeze o siguranta fictive odraslei. Profesorii ca se lasa atrasi in cursa asta. Si evident ca un elev de la Valenii din Deal oricum nu are ce sa faca cu 10 pe linie ca el se intoarce la oi....

catalogul
21 iunie 2016
notele

exista parinti care ameninta si obliga personalul didactic sa puna note mari copilului lor, asa sunt elevi reusiti la liceu cu medie peste 8 dar care nu se descurca la clasa dar trebuie 'respectati' !

Mihai
21 iunie 2016
Obliga?

Ameninta si oblige? Adica cum? te astept in fata apartamentului daca nu-I pui 10? Obliga? Sta langa professor cu satarul in mana pana nu ii trece 10 in catalog?

Răspuns la: notele
Adăugat de : catalogul, 21 iunie 2016
exista parinti care ameninta si obliga personalul didactic sa puna note mari copilului lor, asa sunt elevi reusiti la liceu cu medie peste 8 dar care...
dj
21 iunie 2016
scoala?

Hai cu Stan!

ionita
21 iunie 2016
ionita

Cei care iau coronita iau si note mari la admitere la liceu, si iau si bacul cu bine. care e contradictia??? ce tampenie de articol!!!

herodot
21 iunie 2016
SALVATI-NEEEE

Svinarciuc cu politicile ei comuniste e de vina pentru prabusirea invatamantului constantean, uitati-va cum a distrus liceul decebal,a ajuns o ruina!!!

unul
21 iunie 2016
da

Nu e nici o contradicție. La clasa nota se rotunjește. Deci toți elevii care au obținut note de peste 9.50 la evaluare, la clasa sunt de nota 10.

cineva
22 iunie 2016
note

Nu numai media se rotunjeste ci si notele de la teze ,pt ca unii parinti nu suporta ca odraslele lor sa nu primeasca coronita la sfarsit de an scolar,iar profesorii sunt dispusi sa faca orice ca sa-i multumeasca pe frustrati ,de la rotunjirea notelor pana la modificarea lor in catalog.De aceea am ajuns o tara de analfabeti,dar cu coronita.Asta este valabil si in marile licee de elita din Constanta,ca sa nu le scada prestigiul cica,care in realitate nu exista.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3307 secunde