PSD: Şcoala reîncepe în condiții de haos și incertitudine în ceea ce privește testarea elevilor

573
PSD: Şcoala reîncepe în condiții de haos și incertitudine în ceea ce privește testarea elevilor - cepromitepsddacavafilaguvernares-1620128397.jpg

Articole recomandate

PSD acuză coaliția de guvernare că nu a luat o decizie clară în privința testării anti-COVID-19 în școli și spune că, din acest motiv, cursurile vor începe într-o stare de „confuzie”.


„După cinci săptămâni de vacanță forțată, școala reîncepe în aceleași condiții de haos și incertitudine în ceea ce privește testarea elevilor. Deciziile se iau tot pe genunchi, de pe o zi pe alta. Decizia privind testarea anti-COVID-19 în școli a rămas la stadiul „vom vedea”, „vom analiza”. Aflăm în continuare că în aproape jumătate dintre localitățile din România, școala începe în regim online pentru foarte mulți elevi. Acest lucru ar fi putut fi prevenit dacă în loc să se certe, ar fi pus la punct un sistem eficient de testare, cum au făcut mai toate statele europene, încă de la începutul anului”, a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu, potrivit unui comunicat de presă.


Potrivit PSD, decizia Guvernului de a permite prezența fizică la cursuri pentru ciclul primar vine mult prea târziu, iar anul școlar a fost „total compromis” pentru acești elevi.


„Abia acum recunosc cât de prost au gestionat școala în pandemie și cum au sacrificat o generație întreagă de elevi. Abia acum au admis ceea ce PSD le spunea încă de anul trecut: copiii din ciclul primar trebuiau lăsați să vină la școală, așa cum a fost peste tot în Europa! Era la mintea cocoșului că nu poți învăța un copil să scrie în regim online! Le-a luat opt luni să admită acest adevăr simplu. Dacă am fi avut consens politic pe pandemie, cum le-am propus noi, nu s-ar fi ajuns aici!”, a mai spus Ciolacu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7565 secunde