PROTESTELE CONTINUĂ. Credincioșii de la biserica Sf. MINA îl așteaptă pe părintele PICU

Marţi, 02 Aprilie 2013
2394
Devenită deja o abordare emblematică, mai ales că vremea s-a încălzit, credincioșii împreună cu beneficiarii Centrului Arca pentru persoane cu handicap și familiile acestora au continuat protestul pașnic de la Biserica Sfântul Mina din Constanța. La sfârșitul săptămânii trecute, Asociația Așezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina, proprietar prin acte al Centrului Arca pentru persoane cu handicap, a lansat și un apel către societatea civilă constănțeană. Pentru detalii suplimentare, puteți contacta telefoanele 0723.158.644, 0744.349.303, email: acasa@asfmina.ro. 


De la pianistul Harry Tavitian, inițiatorul acestui protest, am aflat că este posibil ca părintele Nicolae Picu să revină curând în țară. 
"Părintele Nicolae Picu ne-a dat aseară o veste care ne-a umplut sufletele de bucurie. Acum se află în Italia pentru tratament. Dânsul a suferit în 1995 o operație pe creier în urma unui anevrism, în timp ce construia biserica. Presiunile la care a fost supus în ultima vreme i-au afectat sănătatea. Are acceptul medicilor ca să întrerupă pentru o scurtă perioadă tratamentul și să revină în țară. Cu ajutorul lui Dumnezeu, se va afla în mijlocul credincioșilor, pe pajiște, într-una din duminicile din Postul Paștelui. Vom reveni", scrie pe blogul său celebrul jazz-man. 


Protestul va continua și în duminicile următoare


Arhiepiscopia Tomisului consideră că au fost înstrăinate bunurile sacre. Pentru o corectă informare, reiterăm poziția Arhiepiscopiei Tomisului: "În toamna anului trecut, Arhiepiscopia Tomisului a decis demararea unei cercetări la parohia Sf. Mare Mucenic Mina din Constanța. În urma acestei cercetări, a rezultat că, în calitatea sa de paroh al bisericii Sf. Mare Mucenic Mina, pr. Picu Nicolae nu s-a îngrijit de bunurile sacre ale parohiei (clădirea bisericii și oficiul parohial), mai mult, a contribuit la înstrăinarea acestora.


În fapt, dreptul de proprietate asupra acestor bunuri a fost intabulat în favoarea unei asociații, fapt ilegal conform art. 181 din Statutul Bisericii Ortodoxe Române (cu caracter de lege), care reglementează fără echivoc că o biserică, imediat după sfințirea ei, trece de drept în proprietatea și folosința unităților de cult din cadrul eparhiei, cu tot cu terenul și clădirile afectate ei. Or, pr. Picu Nicolae, în loc să facă toate diligențele legale pentru a duce la îndeplinire prevederile acestui statut, a contribuit la înstrăinarea lor. În consecință, Adunarea Eparhială, formată din 30 de membri, clerici și mireni, a decis suspendarea din preoție a pr. Picu Nicolae și deferirea lui spre judecată consistoriului eparhial, precum și demararea acțiunilor legale în instanță pentru recuperarea bunurilor". Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3033 secunde