Promenadă culturală, la Constanţa, în weekend, în centrul istoric

2790
Promenadă culturală, la Constanţa, în weekend, în centrul istoric - fondpromenadaculturala1-1633105053.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă a venit toamna, constănţenii au parte de cultură în aer liber, în centrul istoric al municipiului. Se anunţă două zile de spectacole pentru toţi iubitorii de teatru, cultură şi bun gust. Accesul este gratuit, pe baza certificatului verde.

Piaţa Ovidiu va găzdui sâmbătă, 2 octombrie şi duminică, 3 octombrie, evenimentul „Promenada culturală”. Proiectul este organizat de Primăria municipiului Constanța și Asociația „Bulevardul Culturii“ şi va aduce în fața publicului spectacole de teatru clasic și comedii savuroase precum și un concert de jazz și blues. Evenimentul va fi prezentat de actorul Stelian Milu, iar Adriana Trandafir, Marius Bodochi, Paula Chirilă, Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru, Jazzy Jo, Stelian Milu și mulți alți actori români de succes vor face din Constanța, pentru două zile, un oraș cultural.

Astfel, sâmbătă, de la ora 19.00, va fi jucată piesa „Scandal în familie“, în regia lui Răzvan Săvescu. Din distribuție fac parte Adriana Trandafir, Marius Bodochi, Răzvan Oprea, Andrei Mateiu, Paula Chirilă, Alexandra Apetrei. Apoi, de la ora 20.30, va fi prezentat spectacolul „Arlequino și pierdutele iubiri“, în regia lui Enrico Bonavera. Vor urca pe scenă Loredana Cosovanu, Oana Predescu, Radu Micu, Mircea Alexandru Băluță, Aida Avieriței, Ovidiu Ușvat, Dan Clucinschi, Ion Bechet, Ana Udroiu, Mihai Mitrea şi Raluca Botez.


Duminică, 3 octombrie, reprezentaţiile vor continua. De la ora 19.00, publicul se va delecta cu „Cafeaua domnului ministru“, după Horia Gabrea, în compania actorilor Constantin Cotimanis, Iulia Dumitru şi Paula Chirilă. La ora 20.30, este programat concert de blues și jazz susținut de „The Jazzy Jo Experience”.

Acces pe bază de certificat verde

Accesul la eveniment este gratuit și se va face în limita locurilor disponibile. Pentru desfășurarea în siguranță a evenimentului vor fi implementate mai multe măsuri, perimetrul va fi delimitat cu garduri de protecție, iar scaunele pentru spectatori vor fi amplasate la o distanță de doi metri. Locurile disponibile sunt limitate.

„Accesul publicului la eveniment se va face între orele 18.00 şi 19.00, pe o intrare dinspre Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie. La punctul de intrare vor fi respectate noile reglementări în vigoare în ceea ce privește evenimentele. Accesul va fi permis doar persoanelor vaccinate anti-COVID cu ambele doze, persoanelor care au trecut prin boală în ultimele şase luni sau celor care prezintă dovada unui test RT-PCR negativ efectuat în urmă cu maxim 72 ore ori a unui test antigen rapid efectuat în urmă cu maximum 24 de ore”, explică reprezentanţii Primăriei Constanţa. De asemenea, purtarea măştii este obligatorie.

Copiii sub 12 ani au acces gratuit atâta timp cât sunt însoțiți de un adult. În schimb, cei peste cinci ani vor trebui să poarte mască. Pentru copiii peste 12 ani se recomandă efectuarea unui test şi prezentarea rezultatului negativ. „Rugăm participanții să aibă la ei dovada scrisă (adeverința de vaccinare, rezultatul scris al testelor) la punctul de acces. Intrarea se face exclusiv pe baza acestor documente, însoțite de un act de identitate valid, în original”, recomandă reprezentanţii Primăriei Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4896 secunde