X
X
Mai multe ştiri online:

Proiectul "Necenzurat", la Liceul "Lucian Blaga" din Constanța

Ştire online publicată Vineri, 07 Februarie 2020. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Foto: Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Constanța
Proiectul
Elevii Liceului Teoretic "Lucian Blaga" din Constanța sunt anti-tutun și vor să-i convingă și pe colegii lor să nu se apuce de fumat sau de consumat alcool. 


Liceul "Blaga" implementează, în perioada ianuarie - iunie 2020, "Necenzurat", proiectul național de prevenire a consumului de tutun, alcool și droguri, în rândul adolescenților cu vârste între 12 și 14 ani. Proiectul este inițiat de Agenția Națională Antidrog, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, prin Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța și Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța. 


"Proiectul pune accent pe formarea abilităților sociale ale elevilor, implică profesorii și părinții, folosește metode interactive, având la bază studii care dovedesc eficiența acestui tip de intervenții. Cele 12 activități care se vor desfășura cu elevii au ca obiectiv crearea unui mediu securizant în clasă, stimularea și eficientizarea comunicării în grupul de elevi, dobândirea de cunoștințe corecte despre droguri și formarea unor abilități de viață, necesare luării unor decizii informate, corecte și responsabile în legătură cu consumul de tutun, alcool și droguri", explică directorul liceului, prof. Elisabeta Ana Iuliana Linea, coordonatorul proiectului. 


Pe lângă activitățile destinate elevilor, acest proiect are și un modul adresat părinților, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ și eficient între școală și familie, în educația antidrog a copiilor.
Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.2953 secunde