Proiect educațional. Elevii constănțeni aleg să fie responsabili

239
Proiect educațional. Elevii constănțeni aleg să fie responsabili - eleviiconstanteni2-1574897742.jpg

Articole de la același autor

Proiectul școlar județean "Aleg să fiu responsabil!" va demara astăzi, 28 noiembrie, la Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia, acesta fiind organizat de către Arhiepiscopia Tomisului și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Proiectul este realizat cu prilejul declarării anului 2020 - "Anul omagial al pastorației părinților și copiilor" și "Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români" în Patriarhia Română.


Potrivit organizatorilor, acesta se va desfășura în mai multe școli și licee din județul Constanța, în două etape, pe parcursul anului școlar 2019-2020. Astfel, în primul semestru vor avea loc o serie de activități specifice sub egida "Educația tinerilor prin responsabilitate și relaționare", iar în cel de-al doilea semestru vor avea loc alte activități, reunite sub titlul "Filantropia creștină - bucuria de a dărui".


Activitățile propuse pentru primul semestru vor cuprinde dezbateri în școli, diferite concursuri, de eseuri, de desene și colaj, dedicate elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES) etc.


Termenul de predare a materialelor participante la concursuri este data de 11 ianuarie 2020, iar premierea, pentru fiecare secțiune în parte, va avea loc pe 16 ianuarie 2020. Premiile constau în sume de bani, oferite prin Departamentul Catehetic-Educațional al Arhiepiscopiei Tomisului. Astfel, cei care se vor situa pe locul I vor primi 200 de lei, locul II- 150 lei, iar locul III - 100 lei.
La final, elevii și profesorii coordonatori vor primi diplome de participare.  În plus, lucrările câștigătoare vor fi publicate în revista "Tomisul Ortodox", publicație de cultură și spiritualitate a Arhiepiscopiei Tomisului.


De precizat că desenele trebuie realizate în format A3 sau A4, în orice tehnică, inclusiv colaj. Lucrările vor fi depuse la ISJ Constanța, la prof. Daniela Stan, inspector de specialitate și coordonator al proiectului.


Acestea vor fi depuse în plicuri pe care vor fi scrise numele elevului/elevilor, ale profesorului/profesorilor coordonatori, adresa de e-mail și telefon, școala de proveniență și clasa.


Totodată, eseurile pot fi trimise în format electronic, însoțite de date de identificare (titlu, autor, școala de proveniență, clasă, profesor coordonator - adresa de e-mail și telefon), la adresa [email protected].


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3269 secunde