Programul slujbelor din Săptămâna Patimilor

261
Programul slujbelor din Săptămâna Patimilor - saptamanapatimilor-1367174543.jpg
Astăzi, începând cu ora 9, Înaltpreasfințitul Teodosie va oficia Taina Sfântului Maslu la biserica "Schimbarea la față" (Biserica greacă) din Constanța. În seara aceleiași zile, începând cu ora 17, la Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba deniei. 

Marți, 30 aprilie, începând cu ora 17, la Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", IPS Teodosie va oficia slujba deniei, iar miercuri, 1 mai, începând cu ora 17, la Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", va oficia slujba deniei. 

Denia de miercuri seară (Utrenia zilei de Joi a Sfintelor Patimi) este închinată a patru evenimente: spălarea picioarelor Apostolilor, Cina cea de taină, rugăciunea din Grădina Ghetsimani și vânzarea Domnului.

În Joia Patimilor, 2 mai, Ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală, începând cu ora 8.30, iar seara, începând cu ora 17, la Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", va oficia slujba deniei. 

Vinerea din Săptămâna Patimilor, 3 mai, la ora 10, în cadrul Vecerniei, va avea loc procesiunea scoaterii Sfântului Epitaf din Sfântul Altar. Înaltpreasfinitul Teodosie va oficia această slujbă la Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța, iar începând cu ora 17, la Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", va oficia slujba deniei. 

Denia de Vineri seară (Utrenia Sâmbetei celei Mari) este slujba înmormântării Domnului și, de aceea, are un caracter profund funebru. Prohodul Domnului este cântat de către preot și credincioși, adunați în jurul Sfântului Epitaf din mijlocul bisericii. După cântarea Prohodului, este înconjurată biserica de către cler și credincioși, cu Sfântul Epitaf. 

Sâmbătă, 4 mai, începând cu ora 8.30, Ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Capela "Sfântul Ierarh Nicolae" a Penitenciarului Poarta Albă, în prezența persoanelor private de libertate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Martie 2013
Stire din Cultură-Educație : Și-au venit Moșii de Iarnă
Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : IPS Teodosie va oficia la Băneasa
Pagina a fost generata in 0.2742 secunde