Program pilot pentru utilizarea catalogului electronic în şcoli şi licee

339
Unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particulare se vor putea înscrie, începând cu anul școlar 2021 - 2022, în programul de școli-pilot pentru utilizarea catalogului electronic.

„Această iniţiativă vine ca răspuns la nevoia de transformare digitală a educației, catalogul electronic fiind, în contextul programului «România Educată», parte din sistemul portofoliului educațional care permite școlilor să realizeze o mai bună monitorizare a evoluției elevilor pe parcursul școlarizării”, explică ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Unitățile de învățământ care folosesc deja servicii de catalog electronic oferite de orice furnizor ce garantează siguranța datelor sunt invitate, de asemenea, să se înscrie în acest proiect până la data de 10 septembrie, printr-o solicitare trimisă pe adresa inspectoratelor școlare județene/ISMB.

Școlile care se înscriu în acest program vor consemna situația școlară și rezultatele evaluării elevilor doar în catalogul electronic. Pagina a fost generata in 0.3494 secunde