Profesorul Moiceanu – din nou despre istoria adevărată a poporului român

287
Profesorul Moiceanu – din nou despre istoria adevărată a poporului român - profesorulmoiceanu-1571260043.jpg

Articole recomandate

Profesorul Ion I. Moiceanu, cunoscut istoric dobrogean, originar din Rucăr de Argeș, dascăl pentru zeci de promoții de elevi ai Liceului Militar de Marină "Alexandru Ioan Cuza" din Constanța, actualmente Colegiu Național Militar, și a altor numeroase și prestigioase unități școlare din orașul și județul Constanța, recidivează editorial cu "Personalități marcante și evenimente memorabile din istoria adevărată a poporului român" (Editura StudIS, Iași, 2019).


Proaspăt scos de sub tipar, cel de-al doilea volum al profesorului Moiceanu (al cărui debut editorial s-a produs cu "Pagini din istoria adevărată a poporului român", Editura Dobrogea, 2009, Constanța) detaliază pariul acestuia de a releva "istoria adevărată a poporului român", aceea pe care manualele de istorie nu o vor putea include vreodată. 


Prin "lupa" neobositului nostru cărturar trec astfel, în acest volum, cele mai importante momente istorice ale neamului românesc, iar autorul le imprimă acestora perspectiva unui istoric cu rădăcini și viziune, pasionat de tot ceea ce este românesc și nepieritor. "Lupa" riguroasă a autorului și emoția întâlnirii lui cu istoria propriului popor fac din această carte o continuare firească a celei de debut, iar împreună alcătuiesc o saga veritabilă a poporului român.


Cartea (dedicată familiei și părinților – Maria și Ion Moiceanu) include și numeroase portrete biobibliografice ale unor personalități ale culturii române, de la începuturile acesteia și până în prezent; nu lipsesc din volum unele personalități contemporane dobrogene precum Valentin Ciorbea, Stoica Lascu, Costache Tudor, Marian Zidaru, Petru Brumă, Ion Voicu etc. 
Lansarea acestei cărți de excepție va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, începând cu ora 11.00, la Muzeul Național al Marinei, strada Traian nr. 53, Constanța, în prezența autorului. 


Dorin Popescu




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 29 Iulie 2019
Stire din Cultură-Educație : O nouă lansare editorială
Vineri, 04 Octombrie 2019
Stire din Social : Lansare de carte la Constanța
Pagina a fost generata in 0.4412 secunde