Profesorii își primesc salariile numai dacă au activitate online

1654
Profesorii își primesc salariile numai dacă au activitate online - profesori-1588095186.jpg

Articole de la același autor

Școala românească bifează premieră după premieră, în această perioadă. Astfel, după ce a fost stabilit că elevii nu se mai întorc la școală și vor învăța doar online, cadrele didactice își vor putea primi salariul numai dacă desfășoară lecții la distanță, țin legătura cu școlarii și cu părinții, le dau de lucru și verifică temele.



Inspectoratul Școlar Județean Constanța a finalizat Planul județean de intervenție educațională pentru situația suspendării cursurilor din învățământul preuniversitar. Acesta prevede opt direcții de acțiune. Este vorba despre asigurarea respectării cadrului legal pentru desfășurarea activității didactice în mediul online, colaborarea cu comunicarea permanentă cu toți partenerii educaționali, în vederea asigurării resurselor necesare desfășurării activității online, asigurarea, monitorizarea, analizarea și punerea în aplicare a pregătirii personalului didactic din învățământul preuniversitar, realizarea procesului de învățare online, coordonarea, monitorizarea organizării și desfășurării activităților suport pentru învățarea online în unitățile de învățământ, monitorizarea utilizării instrumentelor de colectare a datelor din sistemul de învățământ și reglarea procesului de predare - învățare - evaluare în mediul online prin utilizarea datelor rezultate din feedback.

De asemenea, o direcție de acțiunea vizează pregătirea unităților de învățământ pentru activitățile desfășurate cu elevii claselor a VIII-a, a XII-a și a XIII-a. Astfel, până pe 30 mai, directorii unităților de învățământ trebuie să se ocupe și să asigure dezinfectarea spațiilor, a circuitelor de acces, a punerii la dispoziția elevilor și a cadrelor didactice de materiale igienizante și de protecție.

Directorii de școli monitorizează lecțiile online

În prezent, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, se realizează o nouă centralizare a stadiului accesului elevilor și cadrelor didactice la echipamente IT, luând în considerare raportările directorilor de unități.

"Având în vedere disponibilitatea financiară a autorităților locale, se va apela la aceste instituții în vederea rezolvării acestui aspect. Pentru eventualele situații în care elevii și profesorii nu vor putea stabili o conexiune online sau de orice alt tip, cadrele didactice vor avea responsabilitatea proiectării unor planuri remediale și de recuperare aplicabile începând cu luna septembrie a acestui an", precizează inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

În această perioadă, inspectorii școlari vor monitoriza activitățile de învățare online, precum și activitatea conducerii unităților de învățământ, tocmai pentru a putea fi perfecționată din mers. În ce privește cadrele didactice, acestea își vor primi salariile în perioada următoare numai dacă au activitate online.

"Plata profesorilor va fi efectuată, începând din această lună, în conformitate cu prevederile legale din Ordinul nr. 4135 al Ministerului Educației și Cercetării, în baza dovezilor de activitate didactică online. În acest sens, fișele de post și fișele de evaluare se vor modifica, astfel încât atribuțiile să permită evaluarea cadrelor didactice pe itemi și indicatori specifici, referitori la proiectarea și evaluare activităților de învățare online. Această responsabilitate aparține conducerii instituțiilor de învățământ", a subliniat șeful ISJ Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4648 secunde