Profesorii, în focurile examenelor. Astăzi, începe concursul de titularizare

347
Profesorii, în focurile examenelor. Astăzi, începe concursul de titularizare - fotofondtitularizare-1595955086.jpg

Articole de la același autor

Profesorii sunt, astăzi, în focul examenelor. Cadrele didactice care vor să prindă un post de titular susțin proba scrisă a concursului ce le poate asigura o catedră, de la toamnă. Din păcate, numărul de posturi puse la bătaie anul acesta este de aproape trei ori mai mic decât cel din 2019, iar multe dintre acestea sunt vacante doar temporar sau rezervate.

Proba scrisă a concursului național de ocupare a posturilor libere, vacante sau rezervate în învățământul preuniversitar va avea loc astăzi, începând cu ora 9.

"În județul Constanța, examenul se va desfășura în cinci centre și două subcomisii, cu respectarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, aplicabile în cazul examenelor naționale, privind normele de acces în spațiile de examen în vederea protejării candidaților și a personalului implicat, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea SARS-CoV-2", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, prof. Marinela Mrejeru.

Proba va avea loc la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Colegiul Național "Mihai Eminescu", Liceul Teoretic "Ovidius", Liceul Teoretic "Lucian Blaga" și Liceul Teoretic "Decebal".

Pentru susținerea probei, s-au înscris 1.001 candidați, dintre care 148 de candidați provin din promoția curentă. Candidații trebuie să fie prezenți în sala de concurs cel mai târziu la ora 8.15. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de patru ore.

Din cele peste 1.010 posturi sau catedre propuse de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, cele mai multe sunt vacante temporar sau rezervate. Sunt disponibile 209 posturi de educatoare, din care 56 sunt rezervate, și 189 de posturi pentru învățătoare, 32 fiind doar pentru suplinire. Alte 169 de posturi sunt libere la disciplina educație fizică și sport, din care 158 sunt vacante și 11 rezervate. La disciplina fizică, sunt scoase la concurs 52 de posturi, iar la matematică, 50. Alte 48 sunt propuse pentru informatică și T.I.C., 46 dintre acestea fiind titularizabile. Sunt însă libere și posturi pentru profesorii de limba și literatura română - 15, limba engleză - 45, limba franceză - 42, chimie - 25, biologie - 15, geografie - 14, istorie 21, dar și pentru disciplinele tehnice - 37.

Pentru toate aceste posturi candidează și aproximativ 340 de profesori care participă la etapele de repartizare pe baza rezultatelor din anii anteriori.

Mai multe ședințe de repartizare pe posturi

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 4 august, la sediul ISJ Constanța, dar și pe site-ul titularizare.edu.ro. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, până la ora 21, și a doua zi, pe 5 august, până la ora 12. Ulterior, rezultatele finale vor fi făcute publice pe 11 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către ISJ Constanța, în perioada 12 - 14 august.

"Ne dorim ca acest concurs să se desfășoare cu maximă responsabilitate și asumare din partea candidaților. Comisiile de organizare din cele cinci unități de învățământ, formate din cadre didactice, directori și inspectori școlari, au pregătit spațiile de concurs, astfel încât să fie asigurate toate măsurile de protecție specifice situației epidemiologice actuale", a precizat Floriana Petre, inspector școlar general adjunct. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3744 secunde