Profesorii de la Colegiul "Eminescu", schimb de experiență cu cei din Turcia

896
Profesorii de la Colegiul

Articole de la același autor

Colegiul Național "Mihai Eminescu" a participat, de curând, la prima întâlnire din cadrul proiectului pentru susținerea schimbului de bune practici, "Be my choice", la școala "Bilsem" din Turcia. Delegațiile prezente au fost cele ale țărilor participante în cadrul proiectului: Turcia, Grecia, Letonia și România. 


Potrivit directorului adjunct al instituției, prof. Bianca Ibadula, scopul acestei prime întâlniri a fost de familiarizare cu metodele de lucru promovate de proiect, de a stabili cu claritate sarcinile pe care fiecare echipă le are de îndeplinit, cât și elaborarea documentelor comune ale proiectului. 


"Programul întâlnirii a fost diversificat și extrem de cuprinzător. Sarcinile și responsabilitățile fiecărei școli partenere au fost discutate pentru a stabili versiunea finală a broșurii care va fi gata până în decembrie 2019. În ultima zi, au fost definitivate chestionarele care vor fi aplicate elevilor din școlile participante, în ceea ce privește cunoștințele referitoare la uneltele web 2.0, interesul lor pentru limba, cultura și istoria țărilor partenere etc. Întâlnirea s-a încheiat cu discutarea unor chestiuni administrative și financiare, o festivitate de încheiere și acordarea de diplome celor participanți la întâlnire, precum și cu o evaluare. 


Obiectivul principal al acestui proiect este promovarea multilingvismului și promovarea culturilor și limbilor europene. Totodată, proiectul încurajează școlile participante să folosească tehnica dublajului în predarea limbilor străine, metodă ce permite îmbunătățirea abilităților de scris, citit, vorbit, ascultat în engleză, franceză, germană, dar și a limbilor mai puțin utilizate în Europa", a precizat cadrul didactic. 


Rezultatele proiectului vor consta într-o colecție de filme create și dublate de elevi, un manual despre utilizarea practică a acestei metode în practica pedagogică, site web al proiectului, o revistă online. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4839 secunde