Profesorii de istorie vor participa la stagii de perfecționare despre Holocaust

506
Profesorii de istorie vor participa la stagii de perfecționare despre Holocaust - holocaust-1322146260.jpg
Profesorii de istorie vor participa la stagii de perfecționare despre Holocaust, după ce miniștrii Educației din România și Israel au semnat, astăzi, Memorandumul de înțelegere între Ministerul Educației și Autoritatea pentru Memoria Martirilor și Eroilor Holocaustui de la Yad Vashem, informează NewsIn.

"Este esențial să cunoaștem trecutul pentru că numai astfel putem evita evenimente tragice care au marcat istoria popoarelor noastre. Din acest motiv, România acordă o importanță deosebită studierii Holocaustului, atât în manualele de istorie, cât și separat, grație introducerii unui curs opțional în licee. Aș dori să mai adaug că discuțiile de astăzi au fost fructuoase și deschid noi căi de colaborare în beneficiul ambelor părți", a declarat ministrul Educației, Daniel Funeriu.

De asemenea, cei doi miniștri au discutat despre cooperarea în domeniul preuniversitar, inclusiv în ceea ce privește învățământul profesional și tehnic, dar și despre organizarea de schimburi de experiență la toate nivelurile de studii.

Întâlnirea celor doi miniștri a fost prilejuită de ședința interguvernamentală israeliano-română, desfășurată la Ierusalim.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.264 secunde