Profesorii de istorie constănțeni învață cum să predea Holocaustul

275
În perioada 14-16 mai, se va desfășura, la Constanța, în organizarea Centrului de Studii Ebraice "Goldstein Goren" al Universității București, o sesiune de instruirea a profesorilor de istorie privind predarea problemei Holocaustului.
Parteneri în realizarea acestei formări sunt Asociația Initiatives for Democracy in Estern Europe (IDDE) și Centropa, sprijinul logistic fiind asigurat de Institutul Yad Vashem din Ierusalim, iar cel financiar de Ambasada SUA la București, prin programul Democracy Small Grats.
Programul cuprinde cursuri informative, workshop-uri metodologice, realizarea expoziției "Martori evrei ai unui secol românesc" (Muzeul Marinei Militare) și beneficiază de participarea unor formatori din România, Israel și SUA, precum și a unor supraviețuitori ai Holocaustului - Liviu Beris, doctor în genetică, supraviețuitor din Transnistria și Oliver Lustig, supraviețuitor de la Auschwitz.
Programul a început, ieri, cu vizitarea expoziției de la Muzeul Marinei Militare și exemplificarea modului în care expoziția poate fi folosită ca material didactic și va continua cu sesiuni de formare ce se vor desfășura la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", până duminică, 16 mai, ora 17.
La program vor participa peste 75 de profesori de istorie din învățământul gimnazial și liceal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 Mai 2010
Stire din Cultură-Educație : Alternative la telecomandă
Sâmbătă, 15 Mai 2010
Stire din Cultură-Educație : "De 60 de ani aștept această zi!"
Pagina a fost generata in 1.6844 secunde