Profesorii constănțeni merită mai mult! Învățământul sărbătorește prin muncă

Duminică, 04 Octombrie 2015
2417
Zvonul că ziua de astăzi, declarată Ziua Internațională a Educației, ar fi putut constitui prilej de week-end prelungit pentru elevi a făcut înconjurul Constanței și toată lumea, de la părinți până la copii și chiar profesori, a comentat inițial a… fericire varianta,

cu toate că ea vine la doar trei săptămâni de la începerea anului școlar.

Evident că, liber fiind de la orar, cel mai probabil nu se vor pune absențe, dar acest aspect nu și l-a asumat niciun cadru didactic, pentru că ar fi însemnat să dea tonul la anarhie.

Sunt destui însă elevii pe care i-am auzit comentând, în stilul lor, caracteristic generației Iphone, că vor dormi astăzi liniștiți și "poate voi ajunge și pe la liceu…!".

Din punctul de vedere al profesorilor, majoritatea cu care am stat de vorbă consideră ziua de astăzi un soi de "Școala Altfel", care dă mai multă bătaie de cap, pentru că a presupus planificări, raportări și, evident, responsabilizări.

Și ce vor face școlile?

Liceul Teoretic "Traian" a programat, astăzi, la Muzeul Marinei Române, sim-pozionul cu tema "Sisteme educaționale în Europa: de la idee la practică și succes", la care vor participa elevii cla-selor a XI-a, coordonați de prof. Viorica Stan, la care va lua parte și inspector Anca Dragomir.

La Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna Târgușor, elevii de la grădinița cu program normal vor desfășura acti-vitatea intitulată "Grădinița, casa noastră", iar la Școala primară nr. 2, din satul Mireasa, se va organiza evenimentul "Învățătoarea mea!".

Potrivit directorului Școlii Gimnaziale nr. 1 din Târgușor, prof. Lucian Pandele, la învățământul primar, elevii vor parti-cipa la manifestări precum: "Școala mea", "Educația, o necesitate universală", "Rețeta educației", "Școala mea", iar la cel gimnazial, activitățile sunt "Impactul educației asupra omului", "Profesor pentru o zi", "Profesorul ideal", "Școala viitorului", "Sisteme de învățământ comparate", "Elevul modern și elevul model".

Profesorii și elevii de la Școala Gimnazială "Nichita Stănescu" din Mereni au programat o serie de activități desfășurate în cadrul celei de-a IV-a ediții a proiectului "Școala ideală".

v v v

Reamintim că Ziua Internațională a Educației este celebrată anual pe 5 oc-tombrie, începând cu anul 1994, în întreaga lume, pentru a aminti de importanța rolului educației. Este, de asemenea, un moment de reiterare a semnării în 1966 a recomandărilor UNESCO/ILO referitoare la statutul profesorului.

Poate că mai nimerit ar fi fost ca statul român să recompenseze toți profesorii cu o sumă cât de modică și nu să-i "îngroape" și de ziua lor în hârțoage și raportări inutile, doar de dragul de a marca ceva care, să fim serioși, în România se duce pe zi ce trece: RESPECTUL FAȚĂ DE OMUL DE LA CATEDRĂ. 


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.291 secunde