Caz incredibil la Școala nr. 12 "B.P. Hașdeu"

Profesoara de istorie, bătută de părinții unei eleve!

2958
9

Articole de la același autor

Un incident cu totul neobișnuit s-a petrecut într-o clasă de-a VI-a a Școlii nr. 12 "B.P. Hasdeu". S-a ajuns la violențe fizice într-o instituție de învățământ și trebuie tras un semnal de alarmă!

Total nemulțumiți de nota 5 primită de eleva Alexandra B. la testul de istorie, părinții s-au prezentat la școală pentru a o trage la răspundere pe profesoara Adriana Grozavu.
După cum a declarat, ieri, prof. Mirela Florea, directoarea școlii, profesoara, de bună credință, i-a poftit în clasă pe părinți, dar, din păcate, tatăl fetiței și-a ieșit din fire și a luat-o de guler pe Adriana Grozavu, îmbrâncind-o într-un calorifer. Aceasta în timp ce elevii se aflau în clasă. Ba, mai mult, unii dintre ei au filmat acest moment și probabil că se găsește deja pe youtube spre vizionare.
Aceeași directoare a precizat că eleva respectivă nu se numără printre premianții clasei în așa fel încât să determine părinții să aibă așteptări extraordinare la note: "Din câte am aflat, părinții au solicitat testul la istorie al unei alte colege de clasă și le-au comparat, iar mama fetiței chiar a făcut corecturi cu creionul pe lucrare, în încercarea de a-și argumenta nedreptatea. Precizez că nota contestată nu a fost trecută în catalog, ci nota de la următorul test, la care eleva respectivă a luat 8, se pare. Nimeni nu și-a imaginat că se va ajunge la acest incident cum nu s-a mai întâmplat în cariera mea pedagogică".
Din nefericire, profesoara Grozavu, având o suferință mai veche, respectiv o operație, la puțin timp după teribilul incident a leșinat.

Cât costă să bați un profesor
Un echipaj al Poliției s-a deplasat la fața locului și, la momentul respectiv, tatăl fetiței a recunoscut cele întâmplate și a fost amendat cu 200 de lei. Într-o primă fază, profesoara a depus plângere la Poliție, dar, ieri dimineață, a retras-o.
Directoarea Florea a declarat că va încerca să rezolve cât mai amiabil acest incident, prin numirea unui alt profesor de istorie la clasa respectivă, așa încât nici eleva, nici profesoara să nu mai aibă de-a face pe viitor.



Comentează știrea

parinte
16 decembrie 2011
concluzie

ca sa concluzionam! daca tie ca parinte nu iti convine ceva iei 200 de ron in buzunar, intri in scoala (ca vad ca ai voie sa intri, nu te impiedica nimeni) intri peste profa in clasa (ca vad ca ai voie sa intri, nu te impiedica nimeni) ii bagi doua bucati eventual o trantesti de calorifer si gata! profa e mutata de la clasa si pun prinsoare ca plodu tau o sa aiba numai note mari! excelent! asta insemna ca te incadrezi in 1000 ron sa rezolvi de un premiu 2! Acum am o intrebare daca vreau sa ii smardesc doua directoarei cat ma costa? eventual sa afiseze politia niste preturi pe site sau pe usa scolii! si asa daca nu ma satur si vreau sa troznesc si niste invatatoare, se face vre-o reducere? EXCELENT! ASTA DA TARA! ASTA DA SCOALA!

Mine
16 decembrie 2011
Profesoara batuta

Oribila rezolvare pentru ca : 1. Profesoara nu trebuia schimbata de la clasa. Ati dat satisfactie infractorului. 2. Asa cum spune " parinte " , 200 lei costa sa agresezi in clasa un profesor ? In vazul elevilor ? Domnilor , chiar asa se poate intampla ? Doamna prof . Florea ,ati luat o decizie oribila . Doamna prof. Grozavu , axista un domn Grozavu ? Sa va apere cum a facut-o nemernicul de " tata " in fata elevilor ! Auzi , in fata elevilor ! Inspectoratul trebuie sa actioneze cu fermitate . De ce ati retras plangerea de la Politie ? Aveti vreo vina si nu se scrie in articol ? Masuri urgente ! De aceea s-a dus de rapa EDUCATIA , viitorul adica ! RU SI NE !

Lucifer
16 decembrie 2011
Acolo in scoala sunt si alte probleme

Despre accesul in scoala: a fost interzis accesul parintilor in scoala de catre d-na directoare, desi, firma de paza este platita din banii cui credeti? Ai parintilor!!! 25 lei/semestru de copil. Acest lucru nu s-a intamplat acum, ci de cand a inceput semestrul. Cat despre masurile pe care le-a luat ... nu pot spune decat ca pestele de la cap se impute.

de la sc 12
16 decembrie 2011
ISJ

tovarasii de la ISJ ce fac? ce pazesc? sa vedem duduia directoare de la sc12 iese asa bazma curata? acu e acu sa vedem cine o tine in brate....

Profu' de serviciu!
16 decembrie 2011
...ce v-am spus ultima data?

...nu v-am spus ca o sa inceapa vremuri grele pentru scoala noastra? Uite ce se intampla. Maine o sa vedeti ca elevii vor fi cei care ii vor lua de guler pe profesori...si se vor alege cu...un avertisment! Cred ca deja sunt cazuri de astfel de agresiuni, dar profesorii, de teama, nu le fac cunoscute...ISJ, ministrul Funerariu, ar trebui sa fie mandri. Aici a adus scoala ,,priceperea,, lor. ...ce sa mai vorbim? ...mai este de spus ceva?

Prof.
16 decembrie 2011
Un profan

Eu stiu un caz cand niste tigani au venit la scoala si au batut un profesor-barbat , in doua runde: in curtea scolii si in cancelarie dupa aceea. pentru ca proful care era si director adjunct al scolii l-a luat de urechi pe puradel cu o zi inainte ca se batea cu un alt coleg.

Ema
17 decembrie 2011
Din pacate

Asemenea evenimente se vor intampla si pe viitor, din pacate. D-na profesoara Grozavu Adriana este un cadru didactic foarte bine pregatit, competent si este o placere sa o asisti la ora.Scoala nr.12 este frecventata de catre elevi care sunt odrasle de bani gata, lipsiti de bun simt si educatie. Elevii sunt violenti in scoala, iar daca incerci sa le explici ca nu au un comportament adecvat, iti batjocoresc copilul.Ca sa nu mai vorbim de parinti... Ar trebui adoptat un regulament de ordine interioara mai strict.Ar fi de dorit ca elevi sau parinti agresivi sa nu mai paseasca niciodata pragul acestei scoli... A scapat foarte ieftin acest parinte-huligan...fiica lui mai frecventeaza cursurile acestei scoli? Din pacate, au de pierdut ceilalti elevi de la clasa, prin parasirea lor de catre profesoara...

Maria Alexe
25 decembrie 2011
Un dezastru

Am fost eleva D-nei Adriana Grozavu timp de 3 ani in care am acumulat extrem de multe informatii si mi-am largit orizonturile. Mi se pare o nedreptate cumplita,ceea ce s-a intamplat. D-na profesoara era si este extrem de bine pregatita in toate domeniile,nu numai in cel al istoriei,asadar parintele care a putut sa faca un asemenea lucru nu ar fi trebuit sa plateasca doar 200 de lei,nu cred ca atat costa sanatatea unui om,dar bineinteles ne aflam in Romania,unde comunicarea,dreptatea si respectul au devenit cuvinte al caror inteles deja nu se mai cunoaste. O sustin pe D-na profesoara Adriana Grozavu, de la cara nu am invatat doar o simpla istorie,ci o adevarata lectie de viata !

Carmen Cosneanu
29 mai 2012
Inadmisibil ceea ce se intampla

Ceea ce se intampla astazi in sistemul de invatamant este incredibil. Barierele morale, respectul pentru normele de convietuire sociala si pentru actul educativ au disparut in neant. Latura formativa , devenirea prin si cu sprijinul scolii sunt din nefericire aspecte insignifiante pentru foarte multi elevi si parinti ai societatii noastre actuale. Astfel de atitudini reprezinta de fapt o consecinta a rasturnarii valorilor. Intr-un spatiu social in care nu OMUL este valoarea suprema ci banul , intr-o lume in care erorile de rationare exprimate in sofisme sunt la ele acasa, devine "absurd" sa mai doresti o functionare prin repere morale la nivel micro sau macrosocial. Si atunci , pe fondul acestei degradari galopante, celor putini la numar care inca mai gandesc lucid le ramane sa aleaga intre : pastrarea radacinilor in "solul-mama" sau stramutarea lor pe un teren mai fertil. Probabil ca asta explica de ce multi dintre profesori aleg astazi sa paraseasca sistemul de invatamant. Nici acest fapt nu reprezinta un semnal de alarma?

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 16 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Seară folk, cu Walter Ghicolescu
Pagina a fost generata in 1.5051 secunde