Prof. Vasile Nicoară: „O distincție ca o dovadă de încredere”

386
1
Prof. Vasile Nicoară: „O distincție ca o dovadă de încredere” - decoratiemircea-1638383820.jpg
Cu prilejul Zilei Naționale a României, miercuri, președintele Klaus Iohannis a decorat, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Palatul Cotroceni, cadre medicale, membri ai corpului didactic și reprezentanți ai societății civile.

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța s-a aflat între cei cărora le-a fost conferită Medalia Comemorativă „Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului", în semn de apreciere pentru activitatea de studiere, promovare şi păstrare vie a evenimentelor şi participanţilor la Războiul pentru Întregirea Neamului, contribuind la apărarea şi perpetuarea memoriei sacrificiului uman dintre 1916-1919.

Referindu-se la pierderile suferite în educație, pe fondul pandemiei, în alocuțiunea sa președintele României a afirmat: „Acțiunile dumneavoastră pentru digitalizarea actului educațional și pentru creșterea echității în școli și universități s-au făcut remarcate încă dinainte de pandemie.

Este incontestabil că această criză sanitară a accentuat diferențele de acces la educație de calitate pentru copii și tineri. Impactul economic, social și psihologic al acestei perioade educaționale fără precedent va fi resimțit pentru multă vreme de acum înainte. Faptul că ați pus vocația și efortul dumneavoastră în slujba interesului copiilor, într-un context atât de complicat, în care sentimentul de autoprotecție s-a activat în mod natural la majoritatea oamenilor, îmi confirmă din nou câtă nevoie este să îi susținem pe cei care văd educația ca pe o chemare, nu ca pe o meserie.

Vă numărați printre cei care pun deja bazele României Educate și pentru asta vă mulțumesc!”.

Surprins la aflarea veștii că președintele României le-a conferit o distincție, prof. Vasile Nicoară, directorul prestigiosului colegiu centenar, a declarat: „Pentru importanța acestui colegiu, la 125 de existență, pentru Dobrogea și pentru România, această distincție constituie o răsplată a zecilor de generații și este o dovadă de încredere pentru calitatea pregătirii viitoarelor generații”.



Comentează știrea

kopixoo
10 februarie 2023
kopixoo

Ibefzeji Luvadije sbs.uohw.cugetliber.ro.orh.ml http://slkjfdf.net/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4243 secunde