Prof. Eden Mamut reprezintă România la Rio de Janeiro

377
Ieri, la Rio de Janeiro au început lucrările oficiale ale Conferinței cu participarea șefilor de state și guverne din țările membre ONU și care, conform declarațiilor organizatorilor, reunește peste 50.000 de participanți. Delegația oficială a României este condusă de ministrul Rovana Plumb și reunește experți din Ministerul de Externe și Ministerul Mediului, Dumitru Prunariu - președinte COPUOS, și prof. univ. dr. Eden Mamut - secretar general al Rețelei Universităților de la Marea Neagră (RUMN).
Punctul de vedere al RUMN exprimat de prof. Mamut pune accent pe necesitatea de a promova o schimbare de substanță a procesului educațional pentru dezvoltare durabilă prin implicarea studenților în proiecte concrete, dezvoltate în parteneriat cu comunitățile locale și cu alți actori. Au fost prezentate rezultatele obținute la Universitatea "Ovidius" din Constanța prin imple-mentarea proiectelor EcoRefiTech în dezvoltarea de metodologii ecoinovative pentru sectorul de reparații nave, ARGOS și COMPENER pentru sectorul de surse energetice regenerabile. Au fost prezentate rezultatele obținute de universitățile membre RUMN în promovarea cursurilor și programelor pentru dezvoltare durabilă și intențiile de a extinde programul de masterat "Dezvoltare Durabilă și Guvernanta" ca un program regional sub egida RUMN.
În concluziile lucrărilor, s-a convenit asupra cooperării dintre organizațiile participante în dezvoltarea unei platforme globale dedicate educației pentru dezvoltare durabilă, luându-se în considerație portalul inițiat de RUMN www.unai-sustainability.org, schimbul de informații și bune practici între universitățile aflate pe diferite meridiane ale globului și definirea unei metodologii de evaluare a demersurilor universităților în promovarea dezvoltării durabile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 24 Februarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cine va fi noul rector?
Pagina a fost generata in 0.9401 secunde