X
X
Mai multe ştiri online:

Procesiune cu icoana Sfintei Cuvioase Parascheva, în județul Constanța

Ştire online publicată Sâmbătă, 13 Octombrie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Înalt Prea Sfințitul Teodosie, ierarhul Tomisului, va oficia sâmbătă, 13 octombrie, începând cu ora 15.00, Sfânta Taină a Botezului pentru patru copii instituționalizați. Evenimentul va avea loc la biserica "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Cumpăna.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este și ocrotitoarea orașului Năvodari și a celei mai vechi biserici din localitate. Astfel, sâmbătă, 13 octombrie, în ajunul sărbătorii Sfintei Cuvioase, începând cu ora 17.00, la această biserică din strada Constanței nr. 49-51, ierarhul va oficia slujba Vecerniei, urmată de tradiționala procesiune cu icoana și veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva, care va avea loc pe următorul traseu: biserica "Sf. Cuv. Parascheva" (zona Kaufland) - strada Constanței - strada Albinelor - strada Rândunelelor - biserica "Sf. Cuv. Parascheva".

Reamintim că duminică, 14 octombrie, Biserica Ortodoxă o cinstește pe Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași.

Aceasta a trăit în prima jumătate a secolului al XI-lea și s-a născut în cetatea Epivat, în apropiere de Constantinopol, pe țărmul Mării Marmara. Timp de câțiva ani, ea a trăit o viață ascetică în mănăstirile din Constantinopol, Ierusalim și de pe Valea Iordanului, după care, la vârsta de 25 de ani s-a întors în locurile natale, unde a trăit timp de doi ani. Din nefericire, la doar 27 de ani, ea a decedat, iar moaștele sale au fost păstrate în cetatea Epivat timp de 200 de ani. În prezent, sfintele moaște se află la catedrala Mitropolitană din Iași. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4503 secunde