Procesiune cu icoana Sfintei Cuvioase Parascheva, în județul Constanța

476
Procesiune  cu icoana Sfintei Cuvioase Parascheva,  în județul Constanța - biserica-1539355752.jpg

Articole de la același autor

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, ierarhul Tomisului, va oficia sâmbătă, 13 octombrie, începând cu ora 15.00, Sfânta Taină a Botezului pentru patru copii instituționalizați. Evenimentul va avea loc la biserica "Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Cumpăna.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este și ocrotitoarea orașului Năvodari și a celei mai vechi biserici din localitate. Astfel, sâmbătă, 13 octombrie, în ajunul sărbătorii Sfintei Cuvioase, începând cu ora 17.00, la această biserică din strada Constanței nr. 49-51, ierarhul va oficia slujba Vecerniei, urmată de tradiționala procesiune cu icoana și veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva, care va avea loc pe următorul traseu: biserica "Sf. Cuv. Parascheva" (zona Kaufland) - strada Constanței - strada Albinelor - strada Rândunelelor - biserica "Sf. Cuv. Parascheva".

Reamintim că duminică, 14 octombrie, Biserica Ortodoxă o cinstește pe Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași.

Aceasta a trăit în prima jumătate a secolului al XI-lea și s-a născut în cetatea Epivat, în apropiere de Constantinopol, pe țărmul Mării Marmara. Timp de câțiva ani, ea a trăit o viață ascetică în mănăstirile din Constantinopol, Ierusalim și de pe Valea Iordanului, după care, la vârsta de 25 de ani s-a întors în locurile natale, unde a trăit timp de doi ani. Din nefericire, la doar 27 de ani, ea a decedat, iar moaștele sale au fost păstrate în cetatea Epivat timp de 200 de ani. În prezent, sfintele moaște se află la catedrala Mitropolitană din Iași. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4124 secunde