Primul film interactiv din lume, în premieră în România / Video

321
Primul film interactiv din lume, în premieră în România / Video - film-1362641487.jpg

Articole recomandate

Primul film interactiv din lume creat de către Raduz Cincera pentru pavilionul cehoslovac de la Expo '67 din Montreal, filmul care a revoluționat relația spectatorului cu filmul de pe ecran - Kinoautomat - va ajunge și în România după ce a fost interzis de regimul comunist, "pentru că dădea posibilitatea de alegere".

Filmul Kinoautomat, dublat în limba engleză, va putea fi văzut pe 7 martie la Cinema Victoria din Cluj și pe 9 martie la Cinemateca Eforie din București. 




În nouă momente ale filmului acțiunea se oprește și un moderator roagă publicul să aleagă cu ajutorul unor telecomenzi între două scene, apoi scena aleasă continuă, conform voturilor audienței.

Filmul, "Un om și casa sa" (Clovek a jeho dum), este o comedie neagră, creată de membri ai Noului Val cehoslovac de film, din anii '60: Raduz Cincera, Pavel Juracek, Jan Rohac, Vladimir Svitacek și Miroslav Hornicek. Începe cu o scenă în care apartamentul lui Petr Novak este în flăcări. Indiferent de deciziile care sunt luate, acțiunea se termină întotdeauna cu incendierea apartamentului, făcând din film - așa cum intenționa Cincera - o satiră a democrației.

Kinoautomat s-a dovedit aproape profetic vorbind despre democrație, atunci când, la un an după premieră, comuniștii au ocupat Cehoslovacia, interzicând și filmul în scurt timp.

Patruzeci de ani mai târziu, mecanismul perfect funcțional al proiectului realizat de Cincera este readus în sălile de cinema. După ce a fost prezentat publicului în Londra, Basel și Praga, Kinoautomat vine în România pentru două proiecții. Intrarea la proiecție costă 5 lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Martie 2013
Stire din Cultură-Educație : Premii pentru doamnele de etnie turcă
Pagina a fost generata in 1.4611 secunde