Expoziția care celebrează excelența sportivă și artistică românească

Primul eveniment românesc din Olimpiada Culturală: "ROlimpienii"

278
Pentru prima dată sunt față în față, în deschiderea programului românesc din cadrul Olimpiadei Culturale de la Londra (21 iunie - 9 septembrie), românii despre care se vorbește cel mai mult în lume: Nadia Comăneci și Angela Gheorghiu; Ivan Patzachin și Ion Grigorescu; Lia Manoliu și Monica Lovinescu.

ICR Londra sărbătorește cel mai important eveniment sportiv al anului cu o expoziție în care sunt puse în valoare perseverența, voința, creativitatea, talentul și renumele internațional prin regăsiri în oglindă între sportivi și artiști. Ivan Patzaichin este invitat de onoare și o versiune a celebrei sale canoe va fi expusă pentru public pe toată durata evenimentelor olimpice.

"ROlimpienii" prezintă o perspectivă proaspătă asupra a peste 60 de povești de succes în care apar unii dintre cei mai reprezentativi români ai tuturor timpurilor, de la figuri istorice, la campioni olimpici și elita artistică sau intelectuală, începând de la primele ediții ale Jocurilor Olimpice și până astăzi. Reunind fotografii de arhivă impresionante, ilustrații și idei, expoziția este concepută grafic de artistul vizual Arnold Estefan, care a expus la Trienala din Paris (2012), Bienala "No Pass" din Budapesta (2009), la MNAC, București (2006) și Play Gallery, Berlin (2004). "ROlimpienii" este un demers artistic unic care conturează o comunitate insolită a "olimpienilor", locuitori ai unui Olimp al sportului și artei românești, binecuvântați cu glorie și talent.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 30 Mai 2012
Stire din Cultură-Educație : Balerina care a cucerit Croația
Pagina a fost generata in 2.1021 secunde