Primul an şcolar fără teze. Evaluarea elevilor, cu instrumentele folosite online

1608
Primul an şcolar fără teze. Evaluarea elevilor, cu instrumentele folosite online - fondprimulanfarateze1-1616092718.jpg

Articole de la același autor

Sunt mai bine de cinci luni de când elevii din clasele de gimnaziu, cu excepția celor dintr-a VIII-a, şi cei din clasele de liceu, cu excepția celor dintr-a XII-a, fac cursuri numai în online. Şi nici nu se prefigurează să se întoarcă la şcoală prea curând. În aceste condiţii, toate evaluările se fac folosind instrumentele electronice şi susţinerea tezelor este amânată pentru anul şcolar viitor.



Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că mediile de la finele semestrului al doilea vor fi calculate pe baza notelor la discipline. „Pentru anul şcolar 2020 – 2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform Ordinului nr. 5977/2020. În consecinţă, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obţin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg. Având în vedere că, la acest moment, aproape un milion de elevi participă la toate activităţile didactice în sistem online şi atât timp cât sistemul de învăţământ din România nu dispune de platforme de evaluare şi examinare dedicate şi securizate, relevanţa tezelor este mai mult decât discutabilă”, a precizat ministrul Educaţiei.

Măsura suspendării tezelor pentru anul şcolar 2020 – 2021 a fost luată la mai puţin de două luni de la deschiderea acestuia, în luna noiembrie 2020. Ministrul Educaţiei de atunci, Monica Anisie, a decis ca lucrările semestriale să fie înlocuite cu evaluări sumative. „Să nu uităm că tezele se susţin la doar două sau trei discipline, în rest, se realizează evaluarea sumativă. Deci, se va face această evaluare şi la disciplinele acelea”, a precizat, la momentul respectiv, Monica Anisie.

Simulările examenelor naţionale, sub semnul întrebării

În condiţiile în care rata incidenţei îmbolnăvirilor continuă să crească, nu este exclus şi ca simularea Evaluării Naţionale 2021 să fie amânată. Testarea este programată săptămâna viitoare, pentru elevii de clasa a XII-a, şi în ultima săptămână din martie, pentru elevii de clasa a VIII-a. Aceasta ar trebui să se desfăşoare la şcoală, cu prezenţa fizică a tuturor elevilor. „În acest moment, procentul localităţilor cu indice de peste 6 nu e îngrijorător de mare. Simulările la examene se vor ține în toate localităţile cu rata până în 6. Dacă o localitate iese din această rată de incidenţă, am propus să se organizeze simulări prin implicarea Inspectoratelor Şcolare, la o altă dată. Simulări online pot fi organizate”, a declarat, în cursul zilei de ieri, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, responsabil cu învăţământul preuniversitar.

Reamintim că rata incidenţei, raportată de Direcţia de Sănătate Publică pentru municipiul Constanţa, joi, 18 martie, a fost de 5.07 cazuri la mia de locuitori. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2168 secunde