Primăria Cumpăna investește în educație. Campus modern pentru 600 de elevi

184
1
Primăria Cumpăna investește în educație. Campus modern pentru 600 de elevi - cumpanacampusscolar-1453049303.jpg

Articole de la același autor

Comuna Cumpăna este una dintre acele localități campioane atunci când vine vorba despre fondurile europene atrase în vederea imple-mentării unor proiecte menite să dezvolte localitatea și comunitatea locală. Campusul școlar ce se construiește, în prezent, în localitate nu face decât să confirme acest lucru. Noua instituție va asigura condiții educaționale la un nivel de excelență pentru 600 de elevi ce vor proveni cu precădere din mediul rural.

Începute încă din 2014, lucrările la noul campus ce se ridică în comuna Cumpăna au loc în ritm alert. Investiția se construiește în zona locuințelor ANL, unde primăria a dezvoltat în ultimii ani un cartier în care mulți și-ar dori să locuiască. Construcția va avea 24 de săli de clasă, patru ateliere, un cămin-internat cu 120 de locuri, cantină și club pentru 120 de persoane, 15 garsoniere - spații de cazare pentru elevi, bibliotecă și bază sportivă.

De asemenea, se va amenaja o centrală termică, clădirea va fi echipată cu instalații termice interioare, instalații sanitare și electrice, se va face alimentarea cu apă, canalizare menajeră, rețele termice și apă caldă menajeră, se va efectua racordarea electrică, branșamentul de gaze naturale, racordarea la telefonie și internet. La final, clădirea va fi la standarde occidentale, investiția fiind de 36.299.431,29 de lei, 23.508.139,50 de lei fonduri europene nerambursabile, Guvernul României contribuind cu 3.595.362.51 de lei, în timp ce contribuția Primăriei comunei Cumpăna este de 9.125.929,28 de lei.

Prin intermediul acestui proiect de mare anvergură și necesitate, cu cea mai mare valoare din ultimii 14 ani, Primăria comunei Cumpăna își propune să îmbunătățească calitatea actului educațional și să crească accesul la educație în învățământul preuniversitar pe Profilul servicii, Domeniul Pregătirii de bază - turism și alimentație, Calificarea profesională - tehnician în turism, la nivel local, județean și regional prin înființarea unui Campus școlar aferent nucleului de învățământ tehnic și profesional. De asemenea, se vor asigura condiții optime de desfășurare a actului didactic pentru elevi, cu respectarea principiului egalității de șanse pentru toate grupurile defavorizate și prevenirea marginalizării acestora. 

Comentează știrea

cumpanel
18 ianuarie 2016
educatie in cizme

nu poti vorbi de act educational de excelenta in CIZME! Copilul când e nevoit sa plece de acasa in cizme si ajunge cu noroiu pana la gat in clasa nu ai cum sa vorbesti de civilizatie. Strazi ca lebedele , micsunele , brandusei care erau asfaltate au ajuns orezarii fara trotuare ! act educational de excelenta?????

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1409 secunde