Prima zi de şcoală, în stradă. Asociaţiile de elevi protestează la Ministerul Educaţiei

151
Prima zi de şcoală, în stradă. Asociaţiile de elevi protestează la Ministerul Educaţiei - primazidescoala-1631455521.jpg

Articole de la același autor

Asociaţiile de elevi încep prima zi de şcoală în stradă, protestând. Acestea organizează luni, 13 septembrie, un miting în Piaţa Victoriei din capitală, pentru a cere Ministerului Educaţiei măsuri pentru scăderea ratei abandonului şcolar şi pentru creşterea calităţii actului educaţional.

Pe lista solicitărilor se află suplimentarea numărului de consilieri şcolari, acordarea de fonduri pentru finanţarea complementară de la bugetul de stat, în special pentru asigurarea unor reparaţii capitale la unităţile de învăţământ, generalizarea programului „O masă caldă”, extinderea programului de ore remediale în învăţământul liceal, vizualizarea lucrărilor înainte de contestaţii, mărirea cuantumului burselor şi actualizarea planurilor cadru de şcolarizare.

„Educația a ajuns bătaia de joc a autorităților din România, chit că ne referim la premieri, miniștri, primari, inspectori, etc. În fiecare an, criminalii învățământului se pozează inocenți în fața școlilor, în prima zi de școală, pentru a-și crește capitalul politic. După ani de zile de ticăloșie, este momentul să spunem lucrurilor pe nume, să arătăm vinovații, să cerem măsuri concrete. Învățământul este condus de indivizi siniștri care vor să îl îngroape, iar dacă societatea civilă nu va acționa, aceștia vor reuși. Revendicările noastre sunt niște cerințe de bază, care au dovedit că pot duce la combaterea abandonului școlar. Îndemnăm toți actorii sistemului de învățământ să iasă în stradă alături de noi, pentru un viitor mai bun al sistemului de învățământ din România!”, precizează preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5479 secunde