Prietenii frumoase la întâlnirea transnațională de la Liceul "Nicolae Bălcescu" din Medgidia

168

Articole de la același autor

Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia se bucură, zilele acestea, de oaspeți speciali din Franța, Germania și Polonia. Este vorba despre prima întâlnire transnațională a proiectului Erasmus+ "Skills for life".

Grupul de elevi și profesori străini a sosit, luni dimineață, și a fost întâmpinat de conducerea liceului. După deschiderea oficială, elevii au participat la exerciții de spargere a gheții, reușind astfel să se cunoască și să se împrietenească mult mai rapid. Fiecare țară participantă și-a prezentat instituția de învățământ, localitatea și țara de proveniență. Astfel, elevii au reușit să înțeleagă obiceiurile și cultura tuturor țărilor participante în proiect.

În partea a doua a zilei, beneficiarii direcți ai proiectului s-au deplasat la Constanța, unde au vizitat centrul vechi, și au reușit să se cunoască mult mai bine în grupele internaționale participante la jocurile de tip "escape room".

A doua zi, beneficiarii direcți ai proiectului s-au întâlnit cu elevi ai Liceului Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia pentru a participa la un atelier de lucru cu tema "Siguranța pe Internet". De asemenea, a fost programată o vizită de tip "job shadow day" la unul dintre partenerii locali ai proiectului. Ziua s-a încheiat cu realizarea profilului profesional al fiecărui elev participant la activitate.

"Prin activitățile internaționale derulate în cadrul proiectului «Skills for life» sunt urmărite câteva obiective importante pentru formarea tinerilor europeni: formarea și dezvoltarea abilităților necesare tinerilor în viața personală și profesională; dezvoltarea competențelor cross-curriculare relevante pentru viață și profesie; sprijinirea participanților în înțelegerea cerințelor de pe piața muncii și orientarea lor școlară și profesională; îndrumarea participanților pentru a deveni cetățeni mai buni și de a contribui la dezvoltarea comunității și a societății în care trăiesc; dezvoltarea de noi metode de predare-învățare și realizarea unor activități de instruire atractive pentru tineri", explică directorul liceului din Medgidia, prof. Marius Furtună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.6784 secunde