Prichindeii de la Liceul "Lucian Blaga", în "Călătorie în Lumea Banilor"

323
Prichindeii de la Liceul

Articole de la același autor

Elevii claselor primare de la Liceul Teoretic "Lucian Blaga" Constanța au participat la o provocatoare "Călătorie în lumea banilor", alături de reprezentantele unei bănci românești renumite.

Activitatea de educație financiară, care are loc în săptămâna "Școala Altfel" pentru clasele primare, a fost una interactivă și pe înțelesul prichindeilor. Pornind de la întrebarea dacă banii au existat dintotdeauna, copilașii au aflat că banii nu existau la începuturi și oamenii foloseau trocul, adică schimbul de produse. De aici a apărut provocarea creativă pentru cei mici de a face un troc, iar regula trocului să fie ca acest schimb să fie echitabil pentru ambele părți implicate.

Mai departe, elevilor li s-au prezentat monedele și bancnotele naționale, dar și ale altor țări. Următorul popas a fost la răspunsurile la întrebările "Ce cumpărăm cu banii?", "Ce tipuri de bunuri și servicii avem?", "Suntem chibzuiți cu banii?", "Cum ne îndeplinim visurile?", "Ce venituri și cheltuieli poate avea familia mea?", "Ce obiective financiare putem avea?". În urma dialogului constructiv și interactiv a rezultat o concluzie din partea micilor călători în lumea banilor: dacă sunt chibzuiți cu banii, trebuie să pună bani deoparte pentru a își putea îndeplini visurile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5265 secunde