Președintele FSLI, Simion Hancescu: "Nu avem nevoie de bâjbâieli la Educație!"

314
Președintele FSLI, Simion Hancescu:

Articole de la același autor

Educația a rămas iar fără ministru. Reprezentanții cadrelor didactice consideră că toate aceste schimbări afectează sistemul de învățământ, mai ales că fiecare ministru din cei mulți care s-au perindat prin fotoliul de la Educație în ultimii 18 ani a găsit de cuviință să modifice câte ceva din ceea ce au făcut și au stabilit predecesorii săi. Așa s-a ajuns la măsuri aberante, modificări ale examenelor în timpul anului școlar, demiteri în inspectoratele școlare și în școli.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția asupra faptului că, prin demisia ministrului Educației Naționale, Valentin Popa, sistemul național de învățământ nu trebuie să fie destabilizat. "Considerăm că educația din România are nevoie de stabilitate și de coerență în măsurile care vor fi întreprinse în perioada următoare. O reformă reală în sistemul de învățământ nu poate fi făcută cu schimbări de la o zi la alta și cu oameni care nu pot continua proiectele care au fost deja discutate cu partenerii sociali", explică reprezentanții FSLI.

Aceștia fac un apel la reprezentanții Guvernului României să propună cu mare responsabilitate persoana care va ocupa portofoliul de la Educație, care trebuie să fie un profesionist, un bun cunoscător al sistemului de învățământ, un om onest, transparent și deschis dialogului social, care își dorește ca școala românească să evolueze și care nu ocupă doar o funcție politică. În același timp, consideră că este necesară colaborarea între factorii de decizie, asociațiile de părinți și elevi și federațiile reprezentative din educație.

"Cred că doar un parteneriat real, fără interese ascunse, poate ajuta sistemul de învățământ din România să evolueze. Federația noastră și-a arătat tot timpul disponibilitatea pentru a lucra cot la cot cu ceilalți parteneri sociali la ceea ce înseamnă îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru angajații din învățământ, creșterea gradului de finanțare, precum și schimbarea opticii în ceea ce privește pregătirea elevilor. Orice schimbare nepotrivită poate să bulverseze cursul unor proiecte care au fost demarate. Nu avem nevoie de bâjbâieli în măsurile noului ministru al Educației Naționale, ci de un partener interesat în mod real să ajute educația", a declarat președintele FSLI, Simion Hancescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.3489 secunde