Preșcolarii de la grădinița "Azur", donatori pentru pensionarii de la Centrul "Speranța"

976
Preșcolarii de la grădinița

Articole de la același autor

Preșcolarii și cadrele didactice de la Grădinița cu Program Prelungit "Azur" Constanța au răspuns cu promptitudine Programului inițiat de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară (SNAC).

În acest sens, în cursul zilei de 22 noiembrie, în cadrul Programului SNAC "Săptămâna Fructelor și Legumelor Donate", micuții, împreună cu părinții și cadrele didactice, au organizat o campanie de strângere și donare de fructe, legume și alimente neperisabile.

În activitate, au fost implicați 160 de copii și părinții lor, coordonați de cadrele didactice și directorul grădiniței, prof. Ecaterina Radu.

Dornici să ajute semenii aflați în nevoi, voluntarii SNAC au reușit să strângă 267 kilograme de legume și 189 kilograme de fructe. În plus, au mai strâns diverse baxuri cu ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase și dulciuri. Potrivit cadrelor didactice de la grădinița "Azur", toate acestea au fost donate unui număr de 47 de beneficiari ai Centrului "Speranța" din localitatea Mihail Kogălniceanu.

Reamintim că Acțiunea Națională de Acțiune Comunitară presupune dezvoltarea de activități de voluntariat realizate de elevi/copii din învățământul preuniversitar și studenți.

Scopul proiectului vizează încurajarea implicării copiilor ca voluntari, în activități desfășurate cu persoanele aflate în dificultate, în scopul susținerii procesului de incluziune socială a acestora.

Conform proiectului, SNAC are ca beneficiari direcți, copiii cu dizabilități, copiii cu dificultăți de învățare, adaptare școlară și socială, copii/tineri/adulți, din categorii vulnerabile, persoane vârstnice, bolnave, aflate în diferite situații sociale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9174 secunde