Premiul I pentru elevii Liceului "Călinescu"

198

Articole de la același autor

În organizarea Facultății de Științe Politice, studii în limba franceză, a Universității din București, a avut loc, recent, Concursul Național "Europe, Jeunesse, Francophonie", competiție la care Liceul Teoretic "G. Călinescu" Constanța a câștigat premiul I. 


Coordonată de prof. Janetta Bărăitaru și formată din Victoria Brînză, Loredana Tănase și George Cioti, echipa va avea șansa să viziteze organizat Parlamentul European din Bruxelles, chiar cu participarea la dezbateri pe problemele tinerilor. 


Concursul se adresează liceenilor din clasele terminale și a fost organizat în cadrul manifestărilor francofone, în parteneriat cu Agence Universitaire de la Francophonie, cu Institut Francais de Roumanie și cu Inspectoratul Școlar București. 


Provocarea lansată de această competiție a fost "Et si tu etais eurodepute pour un an?" ("Dacă ai fi eurodeputat timp de un an?"). Elevii au fost invitați să propună un proiect în limba franceză vizând includerea socială și egalitatea de șanse a tinerilor, conceput pentru a fi aplicat la nivel european. 


"Este o mare reușită a elevilor noștri, care s-au distins la București prin proiectul foarte bine fundamentat, actualitatea temei propuse, prezentarea dinamică și pertinența argumentelor. Suntem mândri de reușita lor și le urăm succes la Bruxelles!", a declarat Elena Crăcea, directorul Liceului "Călinescu".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2674 secunde