Premii speciale la Gala Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor

286
Premii speciale la Gala Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor - angelomitchievici-1513275020.jpg
Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România va decerna, duminică, 17 decembrie, de la ora 13.30, Premiile Filialei pe anul 2016. Evenimentul va fi găzduit de Muzeul de Artă, de pe bulevardul Tomis.


Prezentarea premiilor este realizată de istoricul literar Angelo Mitchievici, președintele Filialei Dobrogea a USR, de prozatorul Ovidiu Dunăreanu, în compania directorului Muzeului de Artă din Constanța, Doina Păuleanu, istoric și critic de artă, gazda decernării premiilor.


Juriul, format din președintele USR și cei patru membri, istoricul și teoreticianul literat prof. univ. dr. Lăcrămioara Berechet, Ovidiu Dunăreanu, criticul literar Anastasia Dumitru și poetul Costel Bunoaica, a pregătit opt premii la categoriile proză, poezie, opera omnia, Premiul "Florin Șlapac" pentru debut în roman, Premiul "Constantin Novac" pentru un roman de inspirație marină, Premiul special "Ovidius" pentru poezie, Premiul Ex Ponto pentru literatură în relația cu alte arte. 


"Filiala Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România reunește scriitori de o mare sensibilitate, care au modelat cu talentul lor geografia literară a acestui teritoriu de o frumusețe aparte dintre Dunăre și Pontul Euxin, teritoriu pe care poetul Ovidiu l-a binecuvântat cu augusta sa prezență în memorabilul său exil. Departe de a fi un loc al exilului, vechiul Tomis, Constanța de astăzi oferă prin scriitorii ei profilul spiritual al unui spațiu al devenirii în care tradiția și modernitatea se completează reciproc, în care artele se regăsesc într-un acord simfonic de o deosebită noblețe", explică președintele USR Constanța, Angelo Mitchievici.
Decernarea premiilor Filialei Dobrogea a USR va fi acompaniată de prezența de excepție a renumitului pianist Nicolae Dumitru, absolvent al Academiei Ruse de Muzică "Gnessin" de la Moscova, sub îndrumarea maestrului emerit Mihail Sayamov. Nicolae Dumitru este totodată și un maestru al improvizației, capabil să realizeze un dialog cu publicul său, prin cuvântul ilustrat muzical, să-și povestească muzica și să confere melodicitate poveștii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.429 secunde