Premii internaționale pentru elevii de la Liceul "Carmen Sylva" Eforie

346
1
Premii internaționale pentru elevii de la Liceul

Articole recomandate

Săptămâna trecută, la nivel european s-au desfășurat două competiții în domeniul științelor și ingineriei, "2014 European CanSat Competition" (Andenes, Norvegia) și Olimpiada Internațională a Proiectelor Durabile de Mediu (Haga, Olanda). 


Două grupe de elevi de la Liceul Teoretic "Carmen Sylva" Eforie au reprezentat cu succes, la aceste concursuri, atât instituția, dar și România.


Participarea la "CanSat Europe 2014" a elevilor Liviu Gabriel Vasile, Nicoleta Andreea Gherasim, Adrian Iulian Bâcă și Andrei Dincă, din clasa a XI-a A, coordonați de prof. Florin Șerbu, s-a soldat cu obținerea locului al doilea în competiția internațională de prestigiu ce încearcă atragerea tinerilor către știință și inginerie. Simplul fapt de a fi selecționată, dintre cele peste 50 de echipe propunătoare, a reprezentat o reușită pentru echipa "Carmen Sylva 1". Dar succesul major l-au înregistrat elevii odată cu situarea lor pe locul al doilea în concurs.


Produsul final al fiecărei echipe care a luat parte la finala competiției "CanSat Europe 2014" l-a reprezentat un "satelit" în forma și de dimensiunile unei cutii de Coca Cola. Satelitul "Carmen Sylva 1" a fost lansat cu o rachetă până la o altitudine de 1000 de metri și a avut ca misiune principală monitorizarea temperaturii și presiunii atmosferice. Misiunea secundară, aleasă de echipă, a fost monitorizarea parametrilor atmosferei - umiditate, radiație ultravioletă, prezența gazelor nocive - și a câmpului magnetic al planetei, în timpul zborului. 


La Olimpiada Internațională a Proiectelor Durabile de Mediu (INESPO - "International Environment Sustainability Project Olympiad"), echipa aceluiași liceu, formată din elevii Paul Paraschiv și Alexandru Mîndra și coordonată de profesorii Mihaela Poteră, Valeria Chiosea și Florin Șerbu, a obținut medalia de argint. 


Elevii au creat un robot FireBot "Carmen Sylva", conceput pentru prevenirea și detectarea incendiilor de pădure. 


Comentează știrea

Mirela
22 august 2015
oferta

Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.Proiectul este lansat de curand si NU este necesara niciun fel de experienta! Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. Se lucreaza part-time sau full-time.Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Sunt suficiente studiile medii. Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. Solicitati acum mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5066 secunde